Ingredience
- 650 g krůtí maso
- 2 snítky tymián
- 1 lžíce olivový olej
- 1 plná lžíce strouhanka
- 1 lžička sůl
- čerstvě mletý pepř
- na potření olej
Příloha
- Máslová zelenina mražená
- 4-5 brambory
- 1 lžíce máslo
- sůl
- drcený kmín
Na dozdobení
- hladkolistá petrželka
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Maso očistíme, nakrájíme na kusy a umeleme na masovém strojku. Pak přidáme odraný tymián, olej, strouhanku, pepř a sůl a důkladně promísíme. Ideální je to v kuchyňském robotu, aby se maso hezky propojilo. Pak navlhčenou rukou tvoříme placičky, které necháme aspoň čtvrt hodinky odležet. |
2 Hotovo | Mezitím si oloupeme brambory, nakrájíme na čtvrtky, osolíme, okmínujeme a uvaříme doměkka. V jiném kastrolu připravíme máslovou zeleninu dle návodu. Slité brambory se zeleninou nakonec smícháme a necháme v nich rozpustit ještě kousek másla. Na talířích posypeme petrželkou. |
3 Hotovo | Placičky potřeme pomocí mašlovačky olejem z obou stran a vložíme do horkovzdušné fritézy na 14 minut na 200 st. C. V polovině obrátíme. Nebo ugrilujeme v troubě na pečícím papíře cca 18 minut při 200 st. C, opět z obou stran. Případně usmažíme na oleji na pánvičce. |