Ingredience
Maso
- 2 krůtí řízky
- 40 ml kuřecí vývar
- 20 g máslo
- 0,5 lžičky hladká mouka
- sůl
Marináda
- 40 ml olej
- 2 stroužky česnek
- 1 malá cibule
- 1 lžíce kremžská hořčice
- 1 lžíce citrónová šťáva
- 1 lžíce sojová omáčka
- 1 lžička červená kari pasta
- čerstvě mletý pepř
Bramborová kaše
- 5 brambory
- cca 120 ml mléko
- 30 g máslo
- sůl
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Krůtí řízky lehce naklepeme paličkou. Do misky nalijeme olej, přidáme hořčici, kari pastu, citrónovou šťávu, sojovou omáčku, prolisovaný česnek, pepř a metličkou našleháme. Vložíme překrojenou cibuli a naklepané řízky. Necháme minimálně půl hodiny odstát. |
2 Hotovo | Oloupeme brambory, omyjeme, překrájíme a nasypeme do kastrolu. Zalijeme vodou, osolíme a uvaříme doměkka. Ohřejeme mléko a rozpustíme máslo. Z uvařených brambor slijeme vodu, zalijeme je máslem a mlékem a rozšťoucháme na kaši. Dle chuti dosolíme. |
3 Hotovo | Mezitím, co se vaří brambory, rozpálíme nasucho pánev a rozehřejeme troubu na 100 st. C. Do rozpálené pánve vložíme krůtí řízky a z každé strany opékáme 3 minuty. Pak plátky zabalíme do alobalu a odložíme do trouby. |
4 Hotovo | Do pánve trošičku mouky a necháme zpěnit. Zalijeme vývarem, promícháme a pár minutek povaříme. Nakonec vložíme kus másla a dosolíme. Necháme rozpustit. |