0 0
Krůtí plátky v hořčičné marinádě

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
Maso
2 krůtí řízky
40 ml kuřecí vývar
20 g máslo
0,5 lžičky hladká mouka
sůl
Marináda
40 ml olej
2 stroužky česnek
1 malá cibule
1 lžíce kremžská hořčice
1 lžíce citrónová šťáva
1 lžíce sojová omáčka
1 lžička červená kari pasta
čerstvě mletý pepř
Bramborová kaše
5 brambory
cca 120 ml mléko
30 g máslo
sůl

Krůtí plátky v hořčičné marinádě

Marináda zvýrazní chuť jemného krůtího masa a zvýší jeho šťavnatost.

  • 75 min
  • Porcí: 2
  • Středně náročné

Ingredience

  • Maso

  • Marináda

  • Bramborová kaše

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Krůtí řízky lehce naklepeme paličkou. Do misky nalijeme olej, přidáme hořčici, kari pastu, citrónovou šťávu, sojovou omáčku, prolisovaný česnek, pepř a metličkou našleháme. Vložíme překrojenou cibuli a naklepané řízky. Necháme minimálně půl hodiny odstát.

2
Hotovo

Oloupeme brambory, omyjeme, překrájíme a nasypeme do kastrolu. Zalijeme vodou, osolíme a uvaříme doměkka. Ohřejeme mléko a rozpustíme máslo. Z uvařených brambor slijeme vodu, zalijeme je máslem a mlékem a rozšťoucháme na kaši. Dle chuti dosolíme.

3
Hotovo

Mezitím, co se vaří brambory, rozpálíme nasucho pánev a rozehřejeme troubu na 100 st. C. Do rozpálené pánve vložíme krůtí řízky a z každé strany opékáme 3 minuty. Pak plátky zabalíme do alobalu a odložíme do trouby.

4
Hotovo

Do pánve trošičku mouky a necháme zpěnit. Zalijeme vývarem, promícháme a pár minutek povaříme. Nakonec vložíme kus másla a dosolíme. Necháme rozpustit.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Pomazánka z červené řepy s vlašskými ořechy
další
Jablečný dort s piškotovým korpusem
předchozí
Pomazánka z červené řepy s vlašskými ořechy
další
Jablečný dort s piškotovým korpusem

Přidejte svůj komentář