Ingredience
- 4 menší plátky krůtí prso
Těstíčko
- 50 ml bílé víno
- cca 40 g strouhanka
- 30 g tvrdý sýr
- 2 vejce
- 1 lžíce kukuřičný škrob
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- řepkový olej
Brambory z horkovzdušné fritézy
- 6-8 střední brambory
- 1 lžíce koření na americké brambory
- 1 lžíce olej
- 1 lžička jablečný ocet
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Brambory oloupeme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na měsíčky. Nasypeme do mísy, okořením, kápneme olej a ocet a promísíme. Vložíme do horkovzdušné trouby a fritujeme dozlatova cca 22 minut při 190 st.C. V průměhu fritování několikrát prohodíme. Případně můžeme opéct v troubě pod grilem. |
2 Hotovo | Z krůtího prsa si odkrojíme 4 plátky, cca 1-1,5 cm silné. V misce metličkou promícháme víno, vejce, strouhanku, jemně nastrouhaný sýr, škrob, sůl a pepř. Plátky do těstíčka namočíme. |
3 Hotovo | V pánvi rozpálíme vyšší vrstvu oleje a do horkého vložíme plátky obalené v těstíčku. Smažíme z obou stran dozlatova. |