Ingredience
Vývar
- 500 g krůtí maso
- 1 mrkev
- 1 cibule
- 1 velký stroužek česnek
- kus velikosti mrkve celer
- kousek zázvor
- 1 zarovnaná lžička galangal sušený
- 1 lžíce citrónová tráva sušená
- 1 malá chilli paprička
- 1 zarovnaná lžička sůl
Do polévky
- 200 ml kokosové mléko
- 2 rajčata
- 1 malá cuketa
- 1 malá červená paprika tenkostěnná
- 1 jarní cibulka
- 1 mrkev
- 1 lžíce červená kari pasta
- dle chuti sůl
- sezamový olej
A ještě
- 250 g rýžové nudle
- petrželka
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Začneme tím, že si uvaříme krůtí vývar. Do kastrolu dáme necelý litr studené vody, přidáme omyté maso, oloupanou cibuli s česnekem a také mrkev a celer (vše vcelku). Přidáme veškeré koření a osolíme. Přivedeme k varu a při mírné teplotě vaříme minimálně 90 minut. Následně vývar přecedíme a maso nakrájíme nebo natrháme na kousky. |
2 Hotovo | Před dovařením vývaru si připravíme vše do polévky. Na mandolíně nakrájíme na plátky mrkev, cuketu i papriku. Rajčata nařízneme ostrým nožem a spaříme ve vroucí vodě. Oloupeme a nakrájíme na kousky. Jarní cibulku nakrájíme na špalíčky. |
3 Hotovo | Připravíme si skleněné rýžové nudle dle návodu na sáčku. |
4 Hotovo | Do menšího hrnce nalijeme trochu oleje, přidáme kari pastu a orestujeme. Přihodíme zeleninu nakrájenou na mandolíně a chviličku ještě opékáme. Přilijeme vývar, přidáme maso a rajčata a pár minutek povaříme. Přilijeme kokosové mléko a jarní cibulku a minutku prohřejeme. Ochutnáme a případně dosolíme. |
5 Hotovo | Na talíře rozdělíme nudle, přelijeme polévkou a ozdobíme petrželkou. |