Ingredience
- 400 g krůtí prso
- 400 g rajčatová passata
- 40 g kukuřice v konzervě
- 40 g anglická slanina
- 3 česnek
- 2 lžíce koření Fajita
- 1 červená kapie
- 1 lahůdková cibulka
- 1 cibule
- dle chuti chilli koření
- čerstvý koriandr
- sůl
- olej
A ještě
- 1 avokádo
- zakysaná smetana
- 1 hrnek rýže
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Nejdřív si vše nachystáme, protože příprava je velmi rychlá. Nakrájíme nadrobno cibuli a česnek, na kostky maso, na plátky cibulku a na proužky papriku a slaninu. Rýži propláchneme několikrát vodou. Pak jí doplníme 1 a půl násobkem vody čisté, osolíme a přivedeme k varu. Vaříme cca 12 minut doměkka. |
2 Hotovo | Do větší pánve nalijeme trochu oleje a zesklovatíme na něm pokrájenou cibuli s česnekem. Přidáme slaninu a restujeme. Přisypeme všechno koření a necháme zpěnit. Přihodíme maso a opékáme, aby se maso zatáhlo. Přisypeme pokrájenou lahůdkovou cibulku a papriku, kukuřici a zalijeme rajčatovou passatou smíchanou s půl deckou horké vody. Osolíme, přivedeme k varu a necháme 5 minut podusit pod pokličkou. Stáhneme z plotny a vmícháme pokrájený koriandr. |
3 Hotovo | Avokádo omyjeme, přepůlíme, odstraníme pecku, oloupeme a nakrájíme na plátky. Pokapeme citrónovou šťávou, aby nám nezhnědly a použijeme spolu se zakysanou smetanou k ozdobení jídla na talíři. |