Ingredience
Krůtí prsty
- 500 g krůtí prso
- 12 plátků anglická slanina
- grilovací koření
- olej
Sosík
- výpek z masa
- 100 ml silný drůbeží vývarnebo 1/3 gelového bujónu
- 20 g máslo
- 2 lžíce bílé víno
- 1 jarní cibulka
- grilovací koření
- rozmarýna
Příloha
- 4 brambory
- 3 mrkev
- cca 150 ml mléko
- 30 g máslo
- sůl
- petrželka
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Nejdřív si oškrábeme mrkev, nakrájíme na kolečka a dáme vařit do osolené vody. Pak oloupeme brambory, omyjeme, pokrájíme a přihodíme k mrkvi. Vaříme doměkka. Na následné dokončení si rozpustíme máslo a ohřejeme mléko. |
2 Hotovo | Podlouhlé kousky krůtího masa okořeníme grilovacím kořením a zabalíme do plátků anglické slaniny. Ve větší pánvi rozpálíme olej a zároveň vyhřejeme troubu na 130 st. C. Do horkého oleje vyskládáme připravené krůtí prsty a z každé strany osmažíme dozlatava (po 3 minutách). Pak kousky přendáme do pekáčku a vložíme na 10 minut do nahřáté trouby. |
3 Hotovo | Do výpeku kápneme víno a necháme vysyčet. Přidáme vývar, snítku rozmarýny a trochu grilovacího koření a dvě minutky povaříme. Přihodíme pokrájenou jarní cibulku, přidáme máslo, teplotu stáhneme na minimum a necháme roztavit. Ochutnáme, případně lehce přisolíme (grilovací koření je slané). Vyndáme krůtí prsty z trouby a zalijeme sosíkem. |
4 Hotovo | Brambory s mrkví rozšťoucháme s mlékem a máslem. Na talířích ozdobíme posekanou petrželkou. |