0 0
Krůtí prsty v anglické slanině

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
Krůtí prsty
500 g krůtí prso
12 plátků anglická slanina
grilovací koření
olej
Sosík
výpek z masa
100 ml silný drůbeží vývar nebo 1/3 gelového bujónu
20 g máslo
2 lžíce bílé víno
1 jarní cibulka
grilovací koření
rozmarýna
Příloha
4 brambory
3 mrkev
cca 150 ml mléko
30 g máslo
sůl
petrželka

Krůtí prsty v anglické slanině

Trendy:
  • Masožrout

Pokud preferujete kaši obzvlášť jemnou, doporučuju horké brambory s mrkví nejdřív prolisovat.

  • 45 min
  • Porcí: 3
  • Snadné

Ingredience

  • Krůtí prsty

  • Sosík

  • Příloha

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Nejdřív si oškrábeme mrkev, nakrájíme na kolečka a dáme vařit do osolené vody. Pak oloupeme brambory, omyjeme, pokrájíme a přihodíme k mrkvi. Vaříme doměkka. Na následné dokončení si rozpustíme máslo a ohřejeme mléko.

2
Hotovo

Podlouhlé kousky krůtího masa okořeníme grilovacím kořením a zabalíme do plátků anglické slaniny. Ve větší pánvi rozpálíme olej a zároveň vyhřejeme troubu na 130 st. C. Do horkého oleje vyskládáme připravené krůtí prsty a z každé strany osmažíme dozlatava (po 3 minutách). Pak kousky přendáme do pekáčku a vložíme na 10 minut do nahřáté trouby.

3
Hotovo

Do výpeku kápneme víno a necháme vysyčet. Přidáme vývar, snítku rozmarýny a trochu grilovacího koření a dvě minutky povaříme. Přihodíme pokrájenou jarní cibulku, přidáme máslo, teplotu stáhneme na minimum a necháme roztavit. Ochutnáme, případně lehce přisolíme (grilovací koření je slané). Vyndáme krůtí prsty z trouby a zalijeme sosíkem.

4
Hotovo

Brambory s mrkví rozšťoucháme s mlékem a máslem. Na talířích ozdobíme posekanou petrželkou.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Krevety s červeným kari a kokosovým mlékem
další
Bramborové gnocchi s lososem a smetanovo-sýrovou omáčkou
předchozí
Krevety s červeným kari a kokosovým mlékem
další
Bramborové gnocchi s lososem a smetanovo-sýrovou omáčkou

Přidejte svůj komentář