0 0
Krůtí rarášci se smetanovými šťouchačkami

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
Rarášci
600 g krůtí prso
100 ml světlé pivo
70 g hladká mouka
45 g bramborový škrob
40 g kremžská hořčice
2 vejce
2 lžíce sojová omáčka
čerstvě mletý pepř
sůl
olej
Smetanové šťouchané brambory
800 g brambory
100 g libová slanina
40 g máslo
40 ml šlehačka
3 jarní cibulka
2 mrkev
kmín
drcený kmín
sůl
olej

Krůtí rarášci se smetanovými šťouchačkami

Trendy:
  • Masožrout

Tip na salát: papriky různých barev se zálivkou z citrónu, olivového oleje a jablečného koncentrátu.

  • 55 min
  • Porcí: 4
  • Snadné

Ingredience

  • Rarášci

  • Smetanové šťouchané brambory

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Nejdřív si nakrájíme krůtí prso na malé řízečky, silné max do 1 cm. Klouby prstů je ještě lehce poklepáme. Ve vyšší misce smícháme pivo s vejci, moukou, škrobem, hořčicí, sojovkou, solí a pepřem. Metličkou vyšleháme dohladka. Řízečky do marinády naložíme a necháme odstát minimálně 1 hodinu. Pokud necháme dýl (klidně i přes noc), vložíme do lednice.

2
Hotovo

Mezitím si oloupeme a nakrájíme brambory. Osolíme, okmínujeme a uvaříme doměkka. Klidně je necháme zchladnout. Nakrájíme slaninu na kostičky, cibulky na kousky a mrkev nastrouháme na hrubém struhadle. Do vyšší pánve nalijeme trošku oleje a orestujeme na něm mrkev. Jen chviličku. Přidáme slaninu, drcený kmín a necháme ještě chvíli restovat. Nakonec vsypeme cibulku a už jen krátce prohřejeme. Necháme odstát do doby, než začneme smažit rarášky.

3
Hotovo

Do pánve nalijeme vyšší vrstvu oleje a rozpálíme při trošku vyšší než střední teplotě. Když je olej dostatečně horký, z marinády vyndaváme řízečky a smažíme z obou stran dozlatova.

4
Hotovo

Zároveň zahřejeme pánev se směsí na brambory. Brambory nahrubo pošťoucháme šťouchadlem a přemístíme je do horkého základu. Za častého promíchání opečeme. Na dně se utvoří zlatavý povlak. Vařečkou brambory odhrneme kousek na stranu a do pánve dáme máslo. Když se rozpustí, přidáme šlehačku a vše promícháme. Ještě 2 minutky opékáme a stáhneme z plotny.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Italský sýrový chlebíček
další
Salát s krevetkami
předchozí
Italský sýrový chlebíček
další
Salát s krevetkami

Přidejte svůj komentář