Ingredience
- 4 krůtí řízky
- 30 g sýr parmazánového typu
- 10 lžic strouhanka
- hrst hladkolistá petrželka
- z 0,5 ks citrónová kůra
- sůl
- 3 lžíce řepkový olej
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Citrón namočíme na chvíli do vody s trochou octa a následně omyjeme kartáčkem pod tekoucí vodou. Osušíme a kůru nastrouháme na jemném struhadle. Smícháme se strouhanku, s nastrouhaným sýrem a posekanou petrželkou. Krůtí řízky nakrájíme na menší, tenčí kusy a lehce osolíme. Obalíme je ve strouhankové směsi a dlaněmi pěkně přitlačíme. |
2 Hotovo | Do nepřilhavé pánve kápneme trochu oleje, rozpálíme a řízečky na ní z obou stran osmažíme dozlatova. Trvá to opravdu jen chviličku. |