0 0
Krůtí řízečky v parmazánové strouhance

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
4 krůtí řízky
30 g sýr parmazánového typu
10 lžic strouhanka
hrst hladkolistá petrželka
z 0,5 ks citrónová kůra
sůl
3 lžíce řepkový olej

Krůtí řízečky v parmazánové strouhance

Trendy:
  • Masožrout
  • Snadné a rychlé recepty

Prsní svalovina krůty má až 25% bílkovin a ve 100g masa jen 4g tuku. Je proto naprosto ideální pro dietní stravování.

  • 25 min
  • Porcí: 4
  • Snadné

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Citrón namočíme na chvíli do vody s trochou octa a následně omyjeme kartáčkem pod tekoucí vodou. Osušíme a kůru nastrouháme na jemném struhadle. Smícháme se strouhanku, s nastrouhaným sýrem a posekanou petrželkou. Krůtí řízky nakrájíme na menší, tenčí kusy a lehce osolíme. Obalíme je ve strouhankové směsi a dlaněmi pěkně přitlačíme.

2
Hotovo

Do nepřilhavé pánve kápneme trochu oleje, rozpálíme a řízečky na ní z obou stran osmažíme dozlatova. Trvá to opravdu jen chviličku.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Koprovka s hovězím masem
další
Dýňový pohár
předchozí
Koprovka s hovězím masem
další
Dýňový pohár

Přidejte svůj komentář