Ingredience
Řízky
- 6 krůtí řízky
- 3 vejce
- hladká mouka
- strouhanka
- řepkový olej
Bramborová kaše
- 700 g brambory
- 7 stroužků česnek
- 120 ml mléko
- 1 1/2 lžíce máslo
- sůl, pepř
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | ŘízkyOsobně rád kupuji krůtí prso, které nakrájím na tenké plátky. Naklepeme a osolíme z obou stran. Obalíme trojobalem, tzn. z obou stran v hladké mouce, poté ve vejci a nakonec ve strouhance. Na rozpáleném oleji na pánvi osmažíme, a lehce osolíme z obou stran, dozlatova. Mějte bokem připravený kuchyňský papír na kterém okapete řízky od oleje. Šťavnaté jsou už i tak dost. |
2 Hotovo | Bramborová kašeOloupeme brambory a česnek. Brambory nakrájíme na menší kousky a dáme rovnou do hrnce. Přidáme vodu, osolíme, vsypeme kmín a dostaneme do varu. Doba vaření je zhruba 20 - 30 minut. Mezitím do menšího hrnce vlijeme mléko a přidáme máslo. Na mírném ohni přivedeme k varu. Jakmile začne kypět, sundáme z plotny. |