0 0
Krůtí roláda s kešu ořechy a hráškovým pyré

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
Roláda
1 kg krůtí prso
100 g anglická slanina
70 g natural kešu
cca 10 lístků šalvěj
6 půlek sušená rajčata
3 stroužky česnek
1 ks mascarpone
1 lžička hladká mouka
sůl
čerstvě mletý pepř
olej
Pyré
400 g mražený hrášek
2 stroužky česnek
1 vrchovatá lžíce máslo
1 vrchovatá lžíce parmazán
sůl

Krůtí roláda s kešu ořechy a hráškovým pyré

Trendy:
  • Do plavek s chutí
  • Masožrout
  • Zdravé recepty

Slovo mascarpone je prý odvozené ze španělského „más que bueno“, což v překladu zamená „víc než dobré“.

  • Porcí: 5
  • Středně náročné

Ingredience

  • Roláda

  • Pyré

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Doporučuju začít tím, že si maso necháme nařezat na roládu v řeznictví. Zručnější to zvládnou sami.

2
Hotovo

Maso rozříznuté na roládu (v ideálním případě obdélník) rozložíme na stůl na fresh fólii. Přikryjeme mikrotenem a paličkou trochu naklepeme. Lehounce osolíme. Napříč plátu masa rozložíme plátky slaniny. Na malé pánvičce rozehřejeme trochu oleje a orestujeme na něm na plátky nakrájený česnek, posekanou šalvěj a posekané kešu. V misce rozmícháme mascarpone s pokrájenými rajčaty, přidáme orestovaný česnek se šalvějí a kešu ořechy, osolíme, opepříme a důkladně promícháme. Náplň rozvrstvíme podélně doprostřed rolády a roládu zavineme.

3
Hotovo

Vložíme jí do pekáčku na trochu oleje a ze všech stran zprudka opečeme. Obložíme nahrubo nakrájenou cibuli, přiklopíme pokličkou nebo alobalem a pečeme cca 50 minut při 190 st. C. Během té doby radši zkontrolujeme, jestli se nepřipaluje. Kdyžtak podlijeme troškou horké vody.

4
Hotovo

Potom roládu odklopíme, případně podlijeme trochou horké vody a při 200 st. C opečeme dozlatova z obou stran. Když se vydusí šťáva, přilijeme asi deci vody s rozmíchanou moukou a necháme ještě tak 10 minut péct. Štávu případně přisolíme a doředíme. Dozlatova upečenou roládu přikryjeme opět alobalem a mimo troubu necháme 10 minut odležet. Pak ostraníme provázek a ostrým nožem nařežeme na plátky.

5
Hotovo

Připravíme si hráškové pyré. Na másle orestujeme prolisovaný česnek dorůžova. Přisypeme hrášek, osolíme a promícháme. Dusíme pod pokličkou přibližně 5 minut. Dle potřeby přidáme 2 lžíce vody. Potom přisypeme strouhaný sýr a dohromady rozmixujeme ponorným mixérem.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Brokolicové mističky z listového těsta
další
Sendviče s tuňákovou pomazánkou
předchozí
Brokolicové mističky z listového těsta
další
Sendviče s tuňákovou pomazánkou

Přidejte svůj komentář