Ingredience
Roláda
- 1 kg krůtí prso
- 100 g anglická slanina
- 70 g natural kešu
- cca 10 lístků šalvěj
- 6 půlek sušená rajčata
- 3 stroužky česnek
- 1 ks mascarpone
- 1 lžička hladká mouka
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- olej
Pyré
- 400 g mražený hrášek
- 2 stroužky česnek
- 1 vrchovatá lžíce máslo
- 1 vrchovatá lžíce parmazán
- sůl
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Doporučuju začít tím, že si maso necháme nařezat na roládu v řeznictví. Zručnější to zvládnou sami. |
2 Hotovo | Maso rozříznuté na roládu (v ideálním případě obdélník) rozložíme na stůl na fresh fólii. Přikryjeme mikrotenem a paličkou trochu naklepeme. Lehounce osolíme. Napříč plátu masa rozložíme plátky slaniny. Na malé pánvičce rozehřejeme trochu oleje a orestujeme na něm na plátky nakrájený česnek, posekanou šalvěj a posekané kešu. V misce rozmícháme mascarpone s pokrájenými rajčaty, přidáme orestovaný česnek se šalvějí a kešu ořechy, osolíme, opepříme a důkladně promícháme. Náplň rozvrstvíme podélně doprostřed rolády a roládu zavineme. |
3 Hotovo | Vložíme jí do pekáčku na trochu oleje a ze všech stran zprudka opečeme. Obložíme nahrubo nakrájenou cibuli, přiklopíme pokličkou nebo alobalem a pečeme cca 50 minut při 190 st. C. Během té doby radši zkontrolujeme, jestli se nepřipaluje. Kdyžtak podlijeme troškou horké vody. |
4 Hotovo | Potom roládu odklopíme, případně podlijeme trochou horké vody a při 200 st. C opečeme dozlatova z obou stran. Když se vydusí šťáva, přilijeme asi deci vody s rozmíchanou moukou a necháme ještě tak 10 minut péct. Štávu případně přisolíme a doředíme. Dozlatova upečenou roládu přikryjeme opět alobalem a mimo troubu necháme 10 minut odležet. Pak ostraníme provázek a ostrým nožem nařežeme na plátky. |
5 Hotovo | Připravíme si hráškové pyré. Na másle orestujeme prolisovaný česnek dorůžova. Přisypeme hrášek, osolíme a promícháme. Dusíme pod pokličkou přibližně 5 minut. Dle potřeby přidáme 2 lžíce vody. Potom přisypeme strouhaný sýr a dohromady rozmixujeme ponorným mixérem. |