Ingredience
Roládky
- 400 g krůtí řízky
- 15 g máslo
- 6 plátků anglická slanina
- 4 plátky čedar
- hrst medvědí česnek
- 1 cibule
- 1 lžička hladká mouka
- 0,5 kostky bio kuřecí bujón
- sůl
- olej
Brambory
- 5 brambory
- kmín
- sůl
Brokolice
- 6 růžiček brokolice
- 2 lžíce citrónová šťáva
- 1 lžíce máslo
- 1 lžička sůl
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Oloupeme brambory a nakrájíme je na měsíčky. Zalijeme chladnou vodou, slijeme a osušíme. Pečící plech vyložíme pečícím papírem a brambory na něj rozložíme. Pokapeme olejem a kmínem. Vložíme do trouby rozpálené na 190 st. C a upečeme dozlatova, cca 30-35 minut. |
2 Hotovo | Krůtí řízky ztenčíme rozklepáním. Opatrně, abychom si v nich neudělali díry. Jemně je osolíme a po celé ploše poklademe lístky medvědího česneku. Přes něj po třech plátcích slaniny a navrch plátky čedaru. Roládky pevně zabalíme a omotáme potravinovým provázkem. |
3 Hotovo | Cibuli nakrájíme na malé kousky, do kastrolu nalijeme trochu oleje a cibuli na něm necháme zesklovatět. Pak jí shrneme ke straně a na volný prostor položíme roládky. Ze všech stran opečeme dozlatova. Pak přilijeme cca 1,5 deci horké vody, rozdrobíme půlku bio bujónu anebo zalijeme přímo vývarem. Přiklopíme pokličkou a 25 minut dusíme. V polovině roládky otočíme. |
4 Hotovo | Připravíme si jíšku. Rozehřejeme máslo a osmažíme na něm lžičku hladké mouky. Když začne zlátnout, naředíme jí buď vývarem nebo trochou horké vody a přilijeme k roládkám. Promícháme a 5 minut povaříme. Píchneme do roládek vidličkou, jestli je maso měkké. Stáhneme z plotny, odstraníme provázek a naporcujeme. |
5 Hotovo | Brokolicové růžičky omyjeme a vhodíme do vroucí osolené a okyselené vody. Povaříme 5 minut. Vodu slijeme a k brokolici dáme lžíci másla. Promícháme, aby se máslem obalila. |