0 0
Krůtí roládky s pečenými brambory

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
4 krůtí řízky
4 plátkový tvrdý sýr
4 celá sušená rajčata
4 velké lístky bazalka
sůl
Omáčka
150 ml drůbeží vývar
50 ml bílé víno
30 ml máslo
1 šalotka
1 stroužek česnek
olej
sůl
čerstvě mletý pepř
Brambory
6 brambory
sůl
drcený kmín
olivový olej
Salát
1 červená paprika
1 oranžová paprika
2 lžíce olivový olej
2 lžíce citrónová šťáva
1 lžíce jablečný koncentrát příp. 1 lžička cukru
špetka sůl

Krůtí roládky s pečenými brambory

Trendy:
  • Masožrout
  • Snadné a rychlé recepty

V Itálii přisuzují bazalce afrodiziakální účinky a nazývají jí kouzelnicí lásky.

  • 55 min
  • Porcí: 2
  • Středně náročné

Ingredience

  • Omáčka

  • Brambory

  • Salát

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Nejdřív oloupeme brambory, opláchneme, osušíme a nakrájíme na čtvrtky. Plech vyložíme pečícím papírem, brambory na něj rozložíme, osolíme, okmínujeme a pokapeme olivovým olejem. Vložíme do trouby vyhřáté na 190 st. C a pečeme 35 minut.

2
Hotovo

Řízky jemně naklepeme paličkou a na každý položíme plátek sýra. Rajčata překrojíme napůl a položíme je vedle sebe na kratší stranu řízku. Přidáme po lístku bazalky. Srolujeme a prsty utahujeme. Zajistíme párátky a ze všech stran osolíme. Šalotku pokrájíme na drobné kostičky. V kastrolu, který je vhodný do trouby, rozpálíme olej na střední teplotu. Vložíme do něj roládky a necháme ze všech stran zatáhnout. Roládky přesuneme na stranu a na volné místo vsypeme šalotku. Za častého míchání necháme zesklovatět. Když začnou okraje jemně zlátnout, přidáme prolisovaný česnek, promícháme a zalijeme ohřátým vínem. Necháme vydusit a přilijeme horký vývar. Osolíme, opepříme. Přiklopíme pokličkou a vložíme do trouby k bramborám. Mělo by to být asi 20 minut do konce pečení brambor.

3
Hotovo

Připravíme si salát. Papriky omyjeme a nakrájíme na kostičky. Ve skleničce vidličkou prošleháme olivový olej s citrónovou šťávou, jablečným koncentrátem (nebo cukrem) a solí. Zalijeme salát.

4
Hotovo

Z trouby vytáhneme kastrol s masem, maso vyndáme a přikryjeme alobalem, šťávu při silné teplotě na plotně zredukujeme a nakonec v ní rozpstíme máslo.
Roládky překrojíme napůl, abychom zjistily, že jsou hotové.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Kokosové lívance
další
Chilli lanýže s pomerančovou kůrou
předchozí
Kokosové lívance
další
Chilli lanýže s pomerančovou kůrou

Přidejte svůj komentář