Ingredience
- 450 g krůtí prso
- 200 ml kokosové mléko
- 30 g kešu natural
- 3 stroužky česnek
- 2 rajčata
- 2 lžíce tmavá sojová omáčka
- 1 cibule
- 1 lžíce kari koření
- 0,5 pórek
- kousek chilli paprička
- sůl
- olej
Příloha
- 1 hrnek jasmínová rýže
- sůl
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Rýži nasypeme do kastrolku, několikrát propláchneme čistou vodou. Následně doplníme 1 a půl násobkem vody čisté a osolíme. Přiklopíme pokličkou a přivedeme rychle k varu. Pak teplotu snížíme a zvolna vaříme cca 12 minut. |
2 Hotovo | Nakrájíme cibuli a česnek na nudličky. Maso a pórek na kousky. Rajčata spaříme vroucí vodou a oloupeme. Překrojíme na půlky a pak nakrájíme na menší kusy. Kešu překrájíme na půlky. |
3 Hotovo | V pánvi rozehřejeme olej a orestujeme na něm kešu. Přisypeme cibuli a česnek a necháme zesklovatět. Přidáme maso a zprudka opečeme. Zasypeme pórkem a rajčaty a okořeníme sojovkou, kari a chilli papričkou dle chuti. Případně dosolíme. Ještě pár minut restujeme a zalijeme kokosovým mlékem. Necháme probublat a stáhneme z plotny. |