Ingredience
- Steaky
- 3 ks krůtí řízkysilné cca 1,5-2 cm
- 30 g máslo
- 1/2 dl bílé víno
- čerstvě mletý pepř
- sůl
- olej
Příloha
- 6 ks brambory
- kmín
- sůl
- olej
Zelenina
- červená paprika
- zelená paprika
- žlutá paprika
- čerstvě mletý pepř
- sůl
- olivový olej
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Brambory oloupeme a nakrájíme na měsíčky. Plech vyložíme pečícím papírem, brambory na něj přemístíme, osolíme, okmínujeme a pokapeme olejem. Rukama promícháme a pečeme v troubě vyhřáté na 190 st. C dozlatova, cca 25 minut. Když se nám pečou brambory, připravíme si papriky, které omyjeme a nakrájíme na větší kousky a pustíme se do masa. |
2 Hotovo | Snížíme teplotu v troubě a dáme do ní, společně s brambory, jestli to trouba dovoluje, nahřát zapékací nádobu. Pokud ne, budeme si muset vystačit s poklicí na pánev. |
3 Hotovo | Nakrájíme maso. Důkladně rozpálíme pánev s trochou oleje. Steaky na ní z obou stran 2 minuty opečeme, až budou zlatavé. Nesolíme, nekořeníme. Hotové přendáme do nahřáté nádoby, osolíme, opepříme z obou stran a přikryjeme alobalem. Takto necháme maso v troubě vyhřáté na 130 st. C 10 minut. Pokud se nám do trouby k bramborám nevejde, pečeme steaky z každé strany 3 minuty, pak přikryjeme pánev poklicí a stáhneme z ohně. V případě, že máte elektrický sporák, po 5 minutách vraťte pánev na chladnoucí, ale ještě teplou plotýnku. |
4 Hotovo | Do výpeku nalijeme víno, nahrubo nameleme pepř, osolíme a necháme víno vydusit. Přidáme máslo, které necháme už jen rozpustit. |
5 Hotovo | Na jiné pánvi rozpálíme olivový oleje a velmi rychle na něm orestujeme osolené a opepřené papriky. Jen chviličku, aby zůstaly křupavé. |
6 Hotovo | Maso vyndáme z trouby a smočíme v pepřové šťávě. Zbytek šťávy, kterou steaky pustily do nádoby, také přelijeme do pánvičky k výpeku. |