Ingredience
- 450 g krůtí prso
- 250 g červené fazolekonzervovaných nebo vařených
- 250 g rajčatové pyré
- 3 stroužky česnek
- 1 červená paprika
- 1 zelená paprika
- cca 1 lžička chilli vločky
- kus pórek
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- uzená paprika
- olej
Na ozdobení
- avokádo
- zakysaná smetana
- 100 g čedar
Příloha
- 1 hrnek rýže
- sůl
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Krůtí maso nakrájíme na nudličky. Cibuli a česnek posekáme nadrobno. Papriky nakrájíme na kostičky. Fazole si buď předem namočíme a uvaříme anebo použijeme plechovku. Z té fazole přes cedník vylijeme a propláchneme vodou. |
2 Hotovo | Najemno nastrouháme čedar a rozvrstvíme po pečícím papíru na souvislou placku. Přendáme na plech, předehřejeme troubu na 190 st. C a plech do ní vložíme. Asi 10 minut pečeme, až sýr začne zlátnout. Pak vytáhneme z trouby, necháme zchladnout a rozlámeme na kusy. |
3 Hotovo | Rýži několikrát propláchneme, nakonec doplníme 1 a půl násobkem vody čisté, osolíme, přiklopíme a dáme vařit. Nejdřív na silnější teplotu, a když začne bublat, teplotu snížíme a dovaříme zvolna. Celkem 12 minut. |
4 Hotovo | Mezitím, co se nám vaří rýže, ve větší pánvi rozehřejeme olej a orestujeme na něm cibuli s česnekem. Když zesklovatí a začne vonět, přidáme maso. Jen velmi krátce osmažíme (cca 2 minuty) a zaprášíme paprikou a chilli. Zasypeme nakrájenými paprikami a zalijeme rajčatovým pyré s deckou horké vody. Osolíme, opepříme a 5 minut dusíme. Nakonec vmícháme pokrájený pórek a fazole a ještě dusíme asi 3 minuty. |
5 Hotovo | Rozdělíme na talíře a ozdobíme kopečkem zakysané smetany, kousky avokáda a kusy nalámaného sýra. |