Ingredience
Na polévku
- 2 krůtí krk
- 1 mrkev
- 1 cibule
- 1 česnek
- 1 rajče
- kus celer
- 6 nové koření
- 6 pepř
- 2 bobkový list
Na knedlíčky - 6 ks
- 120 g sýr Bergkäsenapř. Romadúr
- 2 bílý rohlík
- 50 ml mléko
- 1 vejce
- 1 cibule
- 1 lžíce máslo
- dle potřeby hrubá mouka
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- pažitka
- na obalení strouhanka
- olej
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Maso opláchneme, vložíme do studené vody, přidáme nové koření, bobkový list a pepř a přivedeme rychle k varu. Přidáme omytou zeleninu (loupat nemusíme), přikryjeme pokličkou, teplotu stáhneme na minimum a velmi lehounce vaříme "táhneme" na nejmenším hořáku cca 3 hodiny. Uvařenou polévku přecedíme přes husté síto. Zeleninu vyhodíme a maso z krků obereme a použijeme do polévky. |
2 Hotovo | Zatímco se nám vaří polévka, nakrájíme si na kostičky pečivo a necháme na tácku okorat. Před jejím dovařením na másle zesklovatíme posekanou cibulku, pak k ní nasypeme kostičky rohlíků a ještě chviličku opékáme. Přesypeme do misky. Sýr nastrouháme nahrubo a přidáme k rohlíkům. Přisypeme pokrájenou pažitku. Mléko rozšleháme vidličkou s vejcem, solí a pepřem a také přilijeme k pečivu. Důkladně promícháme vařečkou a necháme chvíli odstát. |
3 Hotovo | Následně zpracujeme těsto ještě rukou. Pokud bude řídké, přidáme trošku hrubé mouky. Jen tolik, aby se daly ukoulet v dlaních koule. Ty pak rozplácneme na silnější placičky (tvar karbanátku), obalíme ve strouhance a osmažíme na pánvi na oleji z obou stran dozlatova. |
4 Hotovo |