0 0
Krůtí vývar s tyrolským knedlíčkem Kaspressknödel

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
Na polévku
2 krůtí krk
1 mrkev
1 cibule
1 česnek
1 rajče
kus celer
6 nové koření
6 pepř
2 bobkový list
Na knedlíčky - 6 ks
120 g sýr Bergkäse např. Romadúr
2 bílý rohlík
50 ml mléko
1 vejce
1 cibule
1 lžíce máslo
dle potřeby hrubá mouka
sůl
čerstvě mletý pepř
pažitka
na obalení strouhanka
olej

Krůtí vývar s tyrolským knedlíčkem Kaspressknödel

Trendy:
  • Masožrout

Nové koření se do Evropy dostalo až v 17. století z "Nového světa", proto ten název. Původní obyvatelé Střední Ameriky mu říkali jamajský pepř.

  • 310 min
  • Porcí: 3
  • Středně náročné

Ingredience

  • Na polévku

  • Na knedlíčky - 6 ks

Postup přípravy

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Maso opláchneme, vložíme do studené vody, přidáme nové koření, bobkový list a pepř a přivedeme rychle k varu. Přidáme omytou zeleninu (loupat nemusíme), přikryjeme pokličkou, teplotu stáhneme na minimum a velmi lehounce vaříme "táhneme" na nejmenším hořáku cca 3 hodiny. Uvařenou polévku přecedíme přes husté síto. Zeleninu vyhodíme a maso z krků obereme a použijeme do polévky.

2
Hotovo

Zatímco se nám vaří polévka, nakrájíme si na kostičky pečivo a necháme na tácku okorat. Před jejím dovařením na másle zesklovatíme posekanou cibulku, pak k ní nasypeme kostičky rohlíků a ještě chviličku opékáme. Přesypeme do misky. Sýr nastrouháme nahrubo a přidáme k rohlíkům. Přisypeme pokrájenou pažitku. Mléko rozšleháme vidličkou s vejcem, solí a pepřem a také přilijeme k pečivu. Důkladně promícháme vařečkou a necháme chvíli odstát.

3
Hotovo

Následně zpracujeme těsto ještě rukou. Pokud bude řídké, přidáme trošku hrubé mouky. Jen tolik, aby se daly ukoulet v dlaních koule. Ty pak rozplácneme na silnější placičky (tvar karbanátku), obalíme ve strouhance a osmažíme na pánvi na oleji z obou stran dozlatova.

4
Hotovo

Do talíře vložíme 1-2 placičky a přelijeme polévkou. Posypeme zbytkem pažitky. Můžeme přidat i maso.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Vepřové plecko s bramborami a mrkví z jednoho hrnce
předchozí
Vepřové plecko s bramborami a mrkví z jednoho hrnce

Přidejte svůj komentář