Ingredience
- 4 ks krůtí řízky
- 4 plátky schwarzwaldská šunka
- 1 ks cibule
- 1 lžíce máslo
- sůl
- olej
Náplň
- 10 ks vlašské ořechy
- 10 ks sušené meruňky nesířené
- 2 lžíce mascarpone
- 2 stroužky česnek
- sůl
- chilli vločky
Příloha
- 6 ks brambory
- 30 g máslo
- 1,5 dl mléko
- sůl
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Krůtí plátky přes mikroténový sáček rozklepeme, ale opatrně, abychom je neprotrhli. Z jedné strany je zlehka osolíme a na druhou stranu položíme plátek schwarzwaldské šunky. |
2 Hotovo | V misce smícháme mascarpone s prolisovaným česnekem, posekanými ořechy, pokrájenými meruňkami, chilli vločkami a troškou soli. |
3 Hotovo | Náplń rozetřeme po plátcích a ty následně stočíme do roládek. Propíchneme párátky nebo upevníme potravinovým provázkem. |
4 Hotovo | V pekáčku rozpálíme olej a roládky na něm ze všech stran opečeme. Přisypeme pokrájenou cibuli a vložíme do trouby rozpálené na 180 st. C na 35 minut. V polovině času roládky otočíme a podlijeme trochou horké vody. Nakonec ve výpeku rozpustíme lžíci másla. |
5 Hotovo | V mezičase oloupeme brambory a uvaříme je v osolené vodě doměkka. Vodu následně slijeme, v bramborách necháme rozpustit kus másla a zalijeme je teplým mlékem. Rozšťoucháme na kaši. |
6 Hotovo | Připraveno exkluzivně pro časopis Zdravé recepty. |