Ingredience
- 400 g mražená kukuřice
- 2 kostky zeleninový bio bujónnebo zeleninový vývar
- 1 dl smetana na vaření
- 1 ks cibule
- olej
- muškátový oříšek
- chilli paprička
- citrónová šťáva
Na ozdobu
- tortilla chips
- chilli paprička
- olivový olej
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | V kastrolu rozehřejeme olej a orestujeme na něm posekanou cibuli. K narůžovělé cibulce přidáme kukuřici, chilli, nastrouhaný muškátový oříšek, rozdrobené bujóny, 1,2 l vody a vaříme asi 15 minut. Poté polévku důkladně rozmixujeme ponorným mixérem a ještě přepasírujeme přes hrubý cedník. Potom zjemníme smetanou. Už jen krátce prohřejeme a případně dochutíme citrónovou šťávou. Na talířích pokapeme olejem a ozdobíme drobně pokrájenými chilli papričkami a tortilla chipsy. |