Ingredience
Společné
- 1 plechovka slazené kondenzované mléko
- 2 lžíce šlehačka
- 1 lžíce kokosový olej
Tmavé kuličky navíc
- 80 g nahrubo posekané mandle
- 70 g strouhaný kokos
- 50 g 70% hořká čokoláda
- 50 g kandované ovoce
- 10 g kakao
- kardamom mletý
- na obalení strouhaný kokos
Bílé kuličky navíc
- 100 g strouhaný kokos
- 40 ks mandle
- 1 dl koňak
- na obalení strouhaný kokos
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Začneme aspoň den předem tím, že si spaříme a oloupeme mandle. Nasypeme je do skleničky a zalijeme koňakem. |
2 Hotovo | Druhý den si připravíme "parní lázeň". Do kastrolu vyškrábeme Salko, přidáme šlehačku a kokosový olej a necháme silně zahřát. Občas zamícháme. Pak polovinu směsi přelijeme do jiného kastrolku. V kastrolu, který zůstane v páře, přidáme nalámanou čokoládu a kakao a promícháme. Necháme rozpustit. Zatím si do druhé části přisypeme kokos a důkladně promísíme. Směs by měla být hustá, ale dobře tvárná, takže množství kokosu tomu přizpůsobíme. |
3 Hotovo | Do tmavé části přimícháme kandované ovoce, posekané mandle, kardamom a kokos. Obě směsi necháme zcela vychladnout. Z tmavé části pak ukoulíme malé kuličky a balíme v kokosu. |