Ingredience
- 400 g mleté hovězí maso
- cca 1/2 dýně Hokaidó
- 10 stroužků česnek
- 4 větvičky tymián
- 3 dl zeleninový vývarnebo rozvařená 1 bio zeleninová kostka
- 3 ks cibule
- 1 ks vejce
- 1 lžíce kukuřičný škrob
- 1/2 lžičky drcený kmín
- chilli koření
- sůl
- čerstvě mletý pepř
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Jednu cibuli rozsekáme na velmi maličké kousky, ideálně v sekáčku. Česnek prolisujeme a obojí smícháme s mletým masem. Okořeníme pepřem, kmínem, chilli kořením a solí. Promícháme, přidáme vejce a škrob a důkladně promísíme. Ideálně rukama. Tvoříme kuličky velikosti menších pinpongových míčků a smažíme na pánvi na rozpáleném oleji ze všech stran dozlatova. |
2 Hotovo | Dýni rozkrájíme na kostky, zbylou cibuli na proužky a česnek na poloviny. Do zapékací misky nalijeme trošku oleje, vyskládáme tam opečené kuličky, zasypeme dýní, česnekem a cibulí. Poklademe tymiánem a zalijeme vývarem. Přikryjeme alobalem a 20 minut zapečeme při 180 st. C. Poté alobal odstraníme, vařečkou vše důkladně promícháme a necháme ještě zezlátnout cca 15 minut. |
3 Hotovo |