0 0
Kuličky z hovězího masa pečené s dýní Hokaidó

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
400 g mleté hovězí maso
cca 1/2 dýně Hokaidó
10 stroužků česnek
4 větvičky tymián
3 dl zeleninový vývar nebo rozvařená 1 bio zeleninová kostka
3 ks cibule
1 ks vejce
1 lžíce kukuřičný škrob
1/2 lžičky drcený kmín
chilli koření
sůl
čerstvě mletý pepř

Kuličky z hovězího masa pečené s dýní Hokaidó

Trendy:
  • Levné a chutné recepty
  • Masožrout

Tymián, jako jedna z mála bylinek, neztrácí delším varem ani vůni ani chuť.

  • 60 min
  • Porcí: 4
  • Snadné

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Jednu cibuli rozsekáme na velmi maličké kousky, ideálně v sekáčku. Česnek prolisujeme a obojí smícháme s mletým masem. Okořeníme pepřem, kmínem, chilli kořením a solí. Promícháme, přidáme vejce a škrob a důkladně promísíme. Ideálně rukama. Tvoříme kuličky velikosti menších pinpongových míčků a smažíme na pánvi na rozpáleném oleji ze všech stran dozlatova.

2
Hotovo

Dýni rozkrájíme na kostky, zbylou cibuli na proužky a česnek na poloviny. Do zapékací misky nalijeme trošku oleje, vyskládáme tam opečené kuličky, zasypeme dýní, česnekem a cibulí. Poklademe tymiánem a zalijeme vývarem. Přikryjeme alobalem a 20 minut zapečeme při 180 st. C. Poté alobal odstraníme, vařečkou vše důkladně promícháme a necháme ještě zezlátnout cca 15 minut.

3
Hotovo

Připraveno exkluzivně pro časopis Bylinky revue.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Pikantní teplý salát z růžičkové kapusty
další
Kuřecí kousky na zázvoru
předchozí
Pikantní teplý salát z růžičkové kapusty
další
Kuřecí kousky na zázvoru

Přidejte svůj komentář