Ingredience
- 400 g kuřecí prsa
- 80 g nesolené arašídy
- pórek zelená část
- 1 vejce
- 1 cibule
- 1 lžička Gustin
- sezamový olej
Omáčka
- 200 ml drůbeží vývar
- 5 lžic tmavá sojová omáčka
- 2 stroužky česnek
- 1 lžíce sezamový olej
- 1 lžíce strouhaný zázvor
- 1 lžíce červená kari pasta
- 1 lžíce rýžový ocet
- 1 lžička třtinový cukr
- chilli vločky
- sůl
Příloha
- 1 hrnek jasmínová rýže
- sůl
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Kuřecí prsa očistíme od tučných kousků a nakrájíme na nudličky. Cibuli nakrájíme rovněž na nudličky a přidáme k masu. Vklepneme vajíčko, zasypeme škrobem a promícháme. |
2 Hotovo | Rýži propláchneme několikrát vodou. Nakonec doplníme jeden a půl násobkem vody čisté, osolíme, přiklopíme pokličkou a dáme vařit. Nejdřív na silnější teplotu a když začne bublat, teplotu stáhneme na polovinu. Vaříme celkem cca 12 minut. |
3 Hotovo | Připravíme omáčku: smícháme prolisovaný česnek, strouhaný zázvor, kari pastu, sojovou omáčku, cukr, olej, ocet a dle chuti chilli. Zalijeme horkým vývarem a případně dosolíme. |
4 Hotovo | V pánvi nasucho opečeme oříšky, zalijeme sezamovým olejem a rozpálíme. Vhodíme připravené kuřecí nudličky a bleskově ze všech stran necháme zatáhnout. Zalijeme připravenou omáčkou, zasypeme pokrájeným pórkem a 3-4 minutky necháme probublat. |