0 0
Kuře na paprice

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
6 kuřecí stehna
500 ml drůbeží vývar příp. 1 rozvařený drůbeží bujón
100 ml šlehačka
3 lžíce máslo
2 lžíce hladká mouka
kousek špek
1 cibule
1 lžíce sladká paprika
olej
sůl
pepř

Kuře na paprice

Trendy:
  • Maminčiny recepty
  • Masožrout

Červená sladká paprika se vyrábí pomletím vysušených dužin papriky. Není to jen dochucovadlo, ale má i řadu prospěšných výživných látek.

  • 70 min
  • Porcí: 3
  • Středně náročné

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Na trošce oleje orestujeme pokrájený špek, když zprůhlední, přidáme posekanou cibulku a opékáme dokud nezačně lehounce zlátnout. Pak jí vařečkou odsuneme na stranu a vložíme otřená, osolená a opepřená kuřecí stehna. Opečeme ze všech stran. Přidáme papriku, promícháme a hned zalijeme horkým vývarem. Přiklopíme pokličkou a dusíme pomalým varem doměkka (cca 50 minut). Občas stehýnka obrátíme.

2
Hotovo

Mezitím si připravíme z másla a hladké mouky zlatavou jíšku a necháme vystydnout. Když je maso hotové, jíšku vmícháme do omáčky a povaříme cca 15 minut. Do omáčky vlijeme šlehačku a ještě minutku povaříme. Kdo chce omáčku jemnou, vyndá stehna a omáčku rozmixuje ponorným mixérem.

3
Hotovo

Podáváme s rýží nebo houskovým knedlíkem.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Skořicové šneky s jablíčkem
další
Celerová pomazánka
předchozí
Skořicové šneky s jablíčkem
další
Celerová pomazánka

Přidejte svůj komentář