Ingredience
- 6 kuřecí stehna
- 500 ml drůbeží vývarpříp. 1 rozvařený drůbeží bujón
- 100 ml šlehačka
- 3 lžíce máslo
- 2 lžíce hladká mouka
- kousek špek
- 1 cibule
- 1 lžíce sladká paprika
- olej
- sůl
- pepř
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Na trošce oleje orestujeme pokrájený špek, když zprůhlední, přidáme posekanou cibulku a opékáme dokud nezačně lehounce zlátnout. Pak jí vařečkou odsuneme na stranu a vložíme otřená, osolená a opepřená kuřecí stehna. Opečeme ze všech stran. Přidáme papriku, promícháme a hned zalijeme horkým vývarem. Přiklopíme pokličkou a dusíme pomalým varem doměkka (cca 50 minut). Občas stehýnka obrátíme. |
2 Hotovo | Mezitím si připravíme z másla a hladké mouky zlatavou jíšku a necháme vystydnout. Když je maso hotové, jíšku vmícháme do omáčky a povaříme cca 15 minut. Do omáčky vlijeme šlehačku a ještě minutku povaříme. Kdo chce omáčku jemnou, vyndá stehna a omáčku rozmixuje ponorným mixérem. |
3 Hotovo | Podáváme s rýží nebo houskovým knedlíkem. |