0 0
Kuřecí kari

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
cca 400 g kuřecí prsa
400 g kokosové mléko
6 kafírové listy sušené
1 lžíce červené kari
1 červená paprika
1 malá cuketa
1 lžíce rybí omáčka
1 lžíce limetová šťáva
1 lžíce strouhaný zázvor
1 hrst čerstvý koriandr
chilli vločky
sůl
olej
Příloha
jasmínová rýže
sůl

Kuřecí kari

Trendy:
  • Masožrout
Kuchyně:

Sušené kafírové listy už můžete koupit i na internetu. Mají citrusovou chuť i vůni a dodají skvělou chuť thajskému jídlu. Nahradit je můžete limetovou šťávou a kůrou.

  • 30 min
  • Porcí: 4
  • Snadné

Ingredience

  • Příloha

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Nejdřív si nakrájíme maso na kousky. Papriku a cuketu omyjeme, papriku zbavíme semínek a obojí nakrájíme na kousky. Propláchneme rýži. Tu doplníme jeden a půl násobkem vody, osolíme a dáme vařit. Nejdřív zprudka přivedeme k varu, pak teplotu snížíme a dovaříme doměkka. Celé to bude trvat cca 12 minut.

2
Hotovo

Do vyšší pánve (ideálně wok) nalijeme olej, rozehřejeme a vložíme do něj vrchovatou lžíci červeného kari. Zahříváme, až se rozvoní a zalijeme kokosovým mlékem a přivedeme k varu. Přihodíme maso a 5 minut podusíme. Přisypeme rozdrcené kafírové lístky, nastrouhaný zázvor a přidáme zeleninu. Ještě asi 4 minuty dusíme (zelenina by měla zůstat výrazně barevná a lehounce křupavá). Nakonec osolíme, přikápneme rybí omáčku, dle chuti přidáme chilli a případně okyselíme. Už jen minutku přihřejeme. Úplně nakonec vmícháme posekaný koriandr.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Levandulová limonáda
další
Banánovo kokosová bábovka z ovesných vloček
předchozí
Levandulová limonáda
další
Banánovo kokosová bábovka z ovesných vloček

Přidejte svůj komentář