Ingredience
- cca 400 g kuřecí prsa
- 400 g kokosové mléko
- 6 kafírové listysušené
- 1 lžíce červené kari
- 1 červená paprika
- 1 malá cuketa
- 1 lžíce rybí omáčka
- 1 lžíce limetová šťáva
- 1 lžíce strouhaný zázvor
- 1 hrst čerstvý koriandr
- chilli vločky
- sůl
- olej
Příloha
- jasmínová rýže
- sůl
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Nejdřív si nakrájíme maso na kousky. Papriku a cuketu omyjeme, papriku zbavíme semínek a obojí nakrájíme na kousky. Propláchneme rýži. Tu doplníme jeden a půl násobkem vody, osolíme a dáme vařit. Nejdřív zprudka přivedeme k varu, pak teplotu snížíme a dovaříme doměkka. Celé to bude trvat cca 12 minut. |
2 Hotovo | Do vyšší pánve (ideálně wok) nalijeme olej, rozehřejeme a vložíme do něj vrchovatou lžíci červeného kari. Zahříváme, až se rozvoní a zalijeme kokosovým mlékem a přivedeme k varu. Přihodíme maso a 5 minut podusíme. Přisypeme rozdrcené kafírové lístky, nastrouhaný zázvor a přidáme zeleninu. Ještě asi 4 minuty dusíme (zelenina by měla zůstat výrazně barevná a lehounce křupavá). Nakonec osolíme, přikápneme rybí omáčku, dle chuti přidáme chilli a případně okyselíme. Už jen minutku přihřejeme. Úplně nakonec vmícháme posekaný koriandr. |