Ingredience
- 2 kuřecí prsa
- 200 g ananas
- 60 ml džus ananasovýpříp. pomerančový
- 40 g kešu natural
- kus pórek zelená část
- 3 lžíce sojová omáčka
- 2 lžíce červená kari pasta
- 1 cibule
- 1 lžíce agávový sirup
- 1 lžíce strouhaný zázvor
- 1 lžíce rybí omáčka
- 1 lžíce Gustin
- sůl
- olej
Rýže
- 1 hrnek jasmínová rýže
- sůl
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Kuřecí prsa očistíme od blanek a tučných kousků. Nakrájíme na nudličky. V misce smícháme sojovou a rybí omáčku, agávový sirup a nastrouhaný zázvor. Do připravené marinády na chvíli naložíme kuřecí nudličky. |
2 Hotovo | Mezitím nakrájíme cibuli na proužky a oloupaný ananas (zbavený tuhého středu) a pórek na kousky. |
3 Hotovo | Propláchneme rýži a doplníme jeden a půl násobkem vody čisté. Osolíme, přiklopíme pokličkou a uvaříme doměkka. Nejdřív na silnější teplotu a když začne vřít, teplotu stáhneme a zvolna dovaříme. Celkem cca 12 minut. |
4 Hotovo | Propláchneme rýži a doplníme jeden a půl násobkem vody čisté. Osolíme, přiklopíme pokličkou a uvaříme doměkka. Nejdřív na silnější teplotu a když začne vřít, teplotu stáhneme a zvolna dovaříme. Celkem cca 12 minut. |
5 Hotovo | V pánvi rozehřejeme olej a nasucho opražíme kešu oříšky. Přilijeme olej, rozehřeme a přidáme cibuli. Chvíli opékáme a vyklopíme do pánve maso. Necháme rychle zatáhnout. Džus naředíme vroucí vodou do množství cca 1 dl, promícháme s Gustinem a vlijeme do pánve. Zasypeme pórkem a ještě pár minutek dusíme. |