Ingredience
- 400 g kuřecí prsní řízky
- 100 g sušené meruňky nesířené
- 60 g kešunatural
- 1 ks cibule
- olej
Marináda
- 2 lžíce sojová omáčka
- 2 lžíce med
- 2 lžíce olivový olej
- 2 stroužky česnek
- z 1 ks pomerančová šťáva
- 1 lžička kurkuma
- 1/2 lžičky skořice
- chilli vločky
- špetka sůl
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Vymačkáme šťávu z pomeranče a smícháme jí s olivovým olejem, kurkumou, medem, sojovkou, chilli, skořicí, solí a prolisovaným česnekem. Kuřecí maso nakrájíme na silnější nudličky a namočíme do marinády. Necháme je asi 15 minut namáčet. |
2 Hotovo | Meruňky nakrájíme na kousky, kešu překrájíme napůl. Cibuli nakrájíme na proužky. Do kastrolu nalijeme trochu oleje a orestujeme na něm cibuli. Z marinády vytahujeme kousky masa a vkládáme na olej. Z obou stran osmažíme. Přihodíme meruňky a kešu a zaliijeme marinádou. Přiklopíme pokličkou a pár minut podusíme. Do doby, než šťávička zahoustne. |
3 Hotovo | Podáváme s kuskusem, arabským chlebem nebo třeba i s rýží. |