Ingredience
- 400 g kuřecí prsa
- 80 g arašídy
- 1 červená kapie
- 1 cibule
- pórek zelená část
- sezamový olej
- čerstvý koriandr
Marináda a omáčka
- 4 lžíce sojová omáčka
- 2 lžíce sezamový olej
- 1 lžíce bramborový škrob
- 1 lžička třtinový cukr
- 1 lžička rýžový ocet
- 1 lžička strouhaný zázvor
- dle chuti chilli vločky
Jasmínová rýže
- 1 hrnek jasmínová rýže
- sůl
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Kuřecí prso a cibuli nakrájíme na velmi tenké nudličky. Ingredience na marinádu/omáčku smícháme dohromady ve skleničce a vidličkou prošleháme. Polovinu množství pak nalijeme na maso s cibulí, důkladně promícháme a necháme přikryté při pokojové teplotě asi 20 minut odpočinout. |
2 Hotovo | Rýži propláchneme několikrát v čisté vodě, poté doplníme 1 a půl násobkem vody, osolíme a uvaříme na mírném plameni cca 12 minut. Nakrájíme si veškerou zeleninu na kousky, protože to půjde ráz na ráz. |
3 Hotovo | Na plotně rozpálíme velkou pánev s těžkým dnem a nasucho v ní opečeme arašídy. Přilijeme trochu sezamového oleje a hned do pánve vyklopíme maso. Při silné teplotě opékáme a stále mícháme. Aby bylo maso šťavnaté, musí se rychle zatáhnout. Jakmile se tak stane, přilijeme zbytek omáčky a cca deci vody, promícháme a vařečkou maso nahrneme ke straně. Okamžitě přisypeme pokrájenou papriku a pórek. Už jen krátce orestujeme a stáhneme z plotny. Přimícháme natrhaný koriandr a podáváme. |