Ingredience
- 400 g kuřecí prsa
- 50 g pražené nesolené arašídy
- 1 lžíce Gustin
- 1 žloutek
- pórek zelená část
Omáčka
- 150 ml silný kuřecí vývar
- 2 lžíce sojová omáčka
- 1 vrchovatá lžíce arašídové máslonebo 1 lžíce Gustinu
- 1 lžíce tamarindová omáčkanebo citrónová šťáva
- 1 lžíce tekutý med
- 1 lžíce strouhaný zázvor
- 1 lžička chilli vločky
- dle chuti sůl
Příloha
- 1 hrnek jasmínová rýže
- sůl
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Kuřecí prsa očistíme od tučných kousků a blanek. Rozkrájíme na nudličky a nasypeme do misky. Vejce rozkvedláme s Gustinem a promícháme s masem. Necháme odstát. Kus zelené části pórku nakrájíme na kostičky. |
2 Hotovo | Rýži několikrát propláchneme studenou vodou a slijeme. Dolijeme jeden a půl násobek vody čisté, osolíme, přiklopíme pokličkou a dáme vařit na mírnou teplotu. Za cca 12 minut od dobu varu by měla být rýže hotová. |
3 Hotovo | V malé mističce smícháme sojovou omáčku s chilli kořením, medem, arašídovým máslem, horkým kuřecím vývarem, strouhaným zázvorem a tamarindovou omáčkou. Osolíme dle chuti a vidličkou prošleháme. |
4 Hotovo | Ve vyšší pánvi rozpálíme olej a zprudka na něm orestujeme maso ze všech stran. Ale jen velmi krátce, aby se nevysušilo, jen zvrchu zbělalalo. Zalijeme omáčkou, přisypeme buráky a pórek. Promícháme a pár minutek podusíme. |