0 0
Kuřecí kung pao

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
400 g kuřecí prsa
50 g pražené nesolené arašídy
1 lžíce Gustin
1 žloutek
pórek zelená část
Omáčka
150 ml silný kuřecí vývar
2 lžíce sojová omáčka
1 vrchovatá lžíce arašídové máslo nebo 1 lžíce Gustinu
1 lžíce tamarindová omáčka nebo citrónová šťáva
1 lžíce tekutý med
1 lžíce strouhaný zázvor
1 lžička chilli vločky
dle chuti sůl
Příloha
1 hrnek jasmínová rýže
sůl

Kuřecí kung pao

Trendy:
  • Masožrout
  • Snadné a rychlé recepty
Kuchyně:

Arašídové máslo si můžeme připravit sami rozmixováním nepražených arašídů
s kokosovým olejem.

  • 30 min
  • Porcí: 2
  • Středně náročné

Ingredience

  • Omáčka

  • Příloha

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Kuřecí prsa očistíme od tučných kousků a blanek. Rozkrájíme na nudličky a nasypeme do misky. Vejce rozkvedláme s Gustinem a promícháme s masem. Necháme odstát. Kus zelené části pórku nakrájíme na kostičky.

2
Hotovo

Rýži několikrát propláchneme studenou vodou a slijeme. Dolijeme jeden a půl násobek vody čisté, osolíme, přiklopíme pokličkou a dáme vařit na mírnou teplotu. Za cca 12 minut od dobu varu by měla být rýže hotová.

3
Hotovo

V malé mističce smícháme sojovou omáčku s chilli kořením, medem, arašídovým máslem, horkým kuřecím vývarem, strouhaným zázvorem a tamarindovou omáčkou. Osolíme dle chuti a vidličkou prošleháme.

4
Hotovo

Ve vyšší pánvi rozpálíme olej a zprudka na něm orestujeme maso ze všech stran. Ale jen velmi krátce, aby se nevysušilo, jen zvrchu zbělalalo. Zalijeme omáčkou, přisypeme buráky a pórek. Promícháme a pár minutek podusíme.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Canneloni plněné vepřovým masem s rajčatovou a bešamelovou omáčkou
další
Vdolky
předchozí
Canneloni plněné vepřovým masem s rajčatovou a bešamelovou omáčkou
další
Vdolky

Přidejte svůj komentář