Ingredience
- 2 ks kuřecí prsní řízky
- 4 lžíce olej
- 2 lžíce sojová omáčka
- 1 ks cibule
- 1 lžíce hrubozrnné kari
- 1 lžíce kokosový olej
- 1 lžička citrónová šťáva
- 1 lžička agávový siruppříp. tekutý med
- 1/2 lžičky kukuřičný škrob
- hrst čerstvé arašídy
- dle chuti sůl
Příloha
- jasmínová rýže
- hrst mražený hrášek
- sůl
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Je-li to možné, kuřecí směs si aspoň na hodinu naložíme do marinády. V misce smícháme olej s kari směsí, škrobem, sojovkou, citrónovou šťávou a agávovým sirupem. Přidáme na proužky nakrájenou cibuli, a na tenké nudličky nakrájené kuřecí řízky. Promícháme a necháme odstát. Potom ve větší pánvi (ideálně wok) rozehřejeme kokosový tuk, přisypeme oříšky a chviličku opražíme. Potom přidáme naložené maso a za velmi častého promíchávání vařečkou orestujeme. Před koncem přípravy přilijeme asi půl deci vody a necháme ještě minutku prohřát. |
2 Hotovo | Mezitím si uvaříme hráškovou rýži. Odměřenou rýži propláchneme a zalijeme jeden a půl násobkem vody. Přidáme hrášek, osolíme a na velmi zvolna vaříme doměkka. Trvá to cca 12 minut varu. |