0 0
Kuřecí nudličky s glazovaným květákem

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Kuřecí nudličky s glazovaným květákem

Trendy:
  • Bezlepkové recepty
  • Masožrout
  • Snadné a rychlé recepty
  • 50 min
  • Porcí: 2
  • Středně náročné

Ingredience

  • Květák

  • Salát

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Kuřecí maso zbavíme tučných částí, blanek a nakrájíme na nudličky. Cibuli nakrájíme na nudličky a česnek na plátky. Vše přendáme do misky, zalijeme sojovkou a citrónovou šťávou a necháme odstát.

2
Hotovo

Květák omyjeme, osušíme, odstraníme košťál a rozebereme na malé růžičky. Šalotku nakrájíme na malé kostičky. V pánvi rozpálíme při střední teplotě olej a nasypeme k němu růžičky. Lehce osolíme a opečeme ze všech stran dozlatova. Pár minutek před koncem opékání přidáme šalotku a ještě chviličku restujeme. Pak dodáme kari pastu (dle chuti, s přihlédnutím k požadované pikantnosti) a med a zahříváme až se květák medem a pastou obalí. Přilijeme citrónovou šťávu a pár "strouhů" kůry a už jen minutku zahříváme.

3
Hotovo

V mezičase rozehřejeme v další pánvi nebo kastrolu trochu oleje a vyklopíme do něj naložené maso. Přidáme hrst arašídů a společně krátce orestujeme.

4
Hotovo

Ledový salát opláchneme, necháme okapat a natrháme na kousky. Zakápneme olivovým olejem a citrónovou šťávou a promícháme.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Lilková pomazánka
další
Italské risotto s dýní Hokaidó
předchozí
Lilková pomazánka
další
Italské risotto s dýní Hokaidó

Přidejte svůj komentář