Ingredience
- 6 kuřecí paličky
- 55 g kukuřičné lupínky
Marináda
- 80 g bílý jogurt
- 3 lžíce olej
- 2 lžíce harissa pasta
- 1 lžíce citrónová šťáva
- 1 lžíce agáve sirupnebo med
- sůl
Příloha
- 3 brambory
- Máslová zelenina mražená
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Paličky očistíme a otřeme vlhkým ubrouskem. V misce promícháme jogurt s olejem, citrónem, medem, kořením a solí. Ochutnáme, aby byla směs příjemně pikantní. V marinádě smočíme všechny paličky a necháme je marinovat v misce zakryté fresh fólií aspoň hodinu. |
2 Hotovo | Kukuřičné lupínky podrtíme (ideálně v elektrickém sekáčku) a nasypeme do malé misky. V lupínkách všechny paličky obalíme a dlaněmi přimáčkneme. Vložíme do košíku horkovzdušné fritézy a nastavíme teplotu 180 st. C a dobu pečení 25 minut. V polovině času paličky opatrně obrátíme. |
3 Hotovo | Zatímco se nám připravují paličky, uvaříme si v osolené a okmínované vodě na kousky nakrájené brambory. Na pánvi podusíme mraženou máslovou zeleninu dle návodu. Když se nám obojí dodělá, smícháme. |