0 0
Kuřecí paličky z horkovzdušné trouby

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
6 kuřecí paličky
55 g kukuřičné lupínky
Marináda
80 g bílý jogurt
3 lžíce olej
2 lžíce harissa pasta
1 lžíce citrónová šťáva
1 lžíce agáve sirup nebo med
sůl
Příloha
3 brambory
Máslová zelenina mražená

Kuřecí paličky z horkovzdušné trouby

Trendy:
  • Snadné a rychlé recepty

Harissa pasta obsahuje chilli papričky, česnek, koriandr, římský kmín, papriku, sůl a olej.

  • 40 min
  • Porcí: 2
  • Snadné

Ingredience

  • Marináda

  • Příloha

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Paličky očistíme a otřeme vlhkým ubrouskem. V misce promícháme jogurt s olejem, citrónem, medem, kořením a solí. Ochutnáme, aby byla směs příjemně pikantní. V marinádě smočíme všechny paličky a necháme je marinovat v misce zakryté fresh fólií aspoň hodinu.

2
Hotovo

Kukuřičné lupínky podrtíme (ideálně v elektrickém sekáčku) a nasypeme do malé misky. V lupínkách všechny paličky obalíme a dlaněmi přimáčkneme. Vložíme do košíku horkovzdušné fritézy a nastavíme teplotu 180 st. C a dobu pečení 25 minut. V polovině času paličky opatrně obrátíme.

3
Hotovo

Zatímco se nám připravují paličky, uvaříme si v osolené a okmínované vodě na kousky nakrájené brambory. Na pánvi podusíme mraženou máslovou zeleninu dle návodu. Když se nám obojí dodělá, smícháme.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Italské risotto s dýní Hokaidó
další
Krémové kari z červené čočky s dýňovým čatní a rýží
předchozí
Italské risotto s dýní Hokaidó
další
Krémové kari z červené čočky s dýňovým čatní a rýží

Přidejte svůj komentář