Ingredience
Prsa Caprese
- 2 ks kuřecí prsa
- 2 ks rajče
- 1 ks mozzarella
- čerstvá bazalka
- 1 palice česnek
- 1 ks cibule
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- olivový olej
Příloha
- 80 g kuskus
- 1/2 kostky zeleninový bio bujónnebo vývar
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Kuřecí prsa zbavíme tučných kousků a ostrým nožem nařežeme příčně na plátky asi 2 cm široké, avšak nedořízneme až dolů. Vznikne nám taková pomyslná "kniha". Jemně osolíme, aby se sůl dostala i do naříznutých částí. Rajčata přepůlíme a nakrájíme na plátky, stejně jako mozzarrellu. Bazalkové listy otrháme ze stonků, opláchneme a osušíme. |
2 Hotovo | Do každého naříznutého otvoru vložíme plátek sýra, plátek rajčete a celý list bazalky. Opepříme a položíme do pekáčku. Zakapeme olivovým olejem. Cibuli oloupeme a rozkrájíme na větší kusy a nasypeme do pekáčku. Palici česneku příčně překrojíme na dvě části a položíme vedle kuřecích prsou. |
3 Hotovo | |
4 Hotovo | Zatímco se nám maso peče v troubě, připravíme si kuskus. Svaříme bujón se 160 ml vody, promícháme a do vroucí vody nasypeme kuskus. Stáhneme z plotny, přikryjeme pokličkou a necháme 10 minut stát. Kuskus vcucne veškerou tekutinu. Připravujeme jej až úplně na poslední chvíli, aby nám nevystydl. |