0 0
Kuřecí prsa Caprese s pečeným česnekem

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
Prsa Caprese
2 ks kuřecí prsa
2 ks rajče
1 ks mozzarella
čerstvá bazalka
1 palice česnek
1 ks cibule
sůl
čerstvě mletý pepř
olivový olej
Příloha
80 g kuskus
1/2 kostky zeleninový bio bujón nebo vývar

Kuřecí prsa Caprese s pečeným česnekem

Trendy:
  • Do plavek s chutí
  • Snadné a rychlé recepty
  • Zdravé recepty

Kuřecí maso je výživné, křehké a dobře stravitelné. Ze všech mas má nejnižší energetickou hodnotu.

  • 50 min
  • Porcí: 2
  • Snadné

Ingredience

  • Prsa Caprese

  • Příloha

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Kuřecí prsa zbavíme tučných kousků a ostrým nožem nařežeme příčně na plátky asi 2 cm široké, avšak nedořízneme až dolů. Vznikne nám taková pomyslná "kniha". Jemně osolíme, aby se sůl dostala i do naříznutých částí. Rajčata přepůlíme a nakrájíme na plátky, stejně jako mozzarrellu. Bazalkové listy otrháme ze stonků, opláchneme a osušíme.

2
Hotovo

Do každého naříznutého otvoru vložíme plátek sýra, plátek rajčete a celý list bazalky. Opepříme a položíme do pekáčku. Zakapeme olivovým olejem. Cibuli oloupeme a rozkrájíme na větší kusy a nasypeme do pekáčku. Palici česneku příčně překrojíme na dvě části a položíme vedle kuřecích prsou.

3
Hotovo

Vložíme do trouby rozpálené na 190 st. C a pečeme cca 20 minut. Potom troubu přepneme na gril, pekáček dáme do horních patek a zapečeme ještě asi 10 minut pod grilem.

4
Hotovo

Zatímco se nám maso peče v troubě, připravíme si kuskus. Svaříme bujón se 160 ml vody, promícháme a do vroucí vody nasypeme kuskus. Stáhneme z plotny, přikryjeme pokličkou a necháme 10 minut stát. Kuskus vcucne veškerou tekutinu. Připravujeme jej až úplně na poslední chvíli, aby nám nevystydl.

Kuba

Už jako mrňous jsem se motal mamce v kuchyni. Stál jsem na židli u kuchyňské linky a "radil", co má dát do kastrolu. Ve dvou letech jsem prý tvrdil, že budu "tuchažem" a ve čtyřech upřesnil, že budu "nejlepším kuchařem na světě". Kuchařina prostě byla můj dětský sen. Kuchařem jsem se vyučil a už 4 roky sbírám zkušenosti z českých provozoven. Nakoukl jsem i pod pokličky rakouského hotelu, ale můj pobyt tam předčasně ukončila koronakrize.

předchozí
Restované fíky s kozím sýrem a pomerančovou omáčkou
další
Limetové dortíčky s matcha čajem
předchozí
Restované fíky s kozím sýrem a pomerančovou omáčkou
další
Limetové dortíčky s matcha čajem

Přidejte svůj komentář