0 0
Kuřecí prsa plněná ananasem v kari omáčce

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
1 kuřecí prsa
6 plátků libová slanina
1 cibule
0,25 ananas
Omáčka
150 ml kokosové mléko
1 lžička kari koření
1 stroužek česnek
sůl
olej
Příloha
jasmínová rýže

Kuřecí prsa plněná ananasem v kari omáčce

Trendy:
  • Masožrout
  • 50 min
  • Porcí: 3
  • Středně náročné

Ingredience

  • Omáčka

  • Příloha

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Ananas omyjeme, odřízneme listy a "bubáka". Podélně rozčtvrtíme a ze čtvrtky ořežeme slupku a vyřízneme tuhý střed. Dužinu nakrájíme na plátky přibližně půl centimetru silné. Z masa ořežeme tučné kousky. Ostrým nožem prsa nařežeme "jako knížku" asi po 1 a půl centimetru. Plátky slaniny překrojíme napůl a půlky ještě poskládáme. Cibuli oloupeme, překrojíme a půlku nařežeme na plátky. Do nařezaných kapes střídavě vkládáme ananas a slaninu s kouskem cibule. Osolíme.

2
Hotovo

Do pekáčku nalijeme trochu oleje a vložíme do něj naplněné maso. Kolem poskládáme nahrubo pokrájenou zbylou cibuli a posekaný česnek. Kokosové mléko smícháme s kari kořením a trošičkou soli a vlijeme k masu. Pomocí lžíce omáčku přelijeme přes maso a pekáček vložíme do trouby vyhřáté na 180 st. C. Pečeme cca 25-30 minut.

3
Hotovo

Rýži propláchneme několikrát v čisté vodě, poté doplníme 1 a půl násobkem vody čisté a osolíme. Nejdřív rýži přivedeme rychle k varu, poté teplotu stáhneme a zvolna dovaříme doměkka, cca 12 minut.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Zeleninový salát s grilovaným ovčím sýrem
další
Crumble řezy s tvarohem a mákem
předchozí
Zeleninový salát s grilovaným ovčím sýrem
další
Crumble řezy s tvarohem a mákem

Přidejte svůj komentář