Ingredience
- 1 kuřecí prsa
- 6 plátků libová slanina
- 1 cibule
- 0,25 ananas
Omáčka
- 150 ml kokosové mléko
- 1 lžička kari koření
- 1 stroužek česnek
- sůl
- olej
Příloha
- jasmínová rýže
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Ananas omyjeme, odřízneme listy a "bubáka". Podélně rozčtvrtíme a ze čtvrtky ořežeme slupku a vyřízneme tuhý střed. Dužinu nakrájíme na plátky přibližně půl centimetru silné. Z masa ořežeme tučné kousky. Ostrým nožem prsa nařežeme "jako knížku" asi po 1 a půl centimetru. Plátky slaniny překrojíme napůl a půlky ještě poskládáme. Cibuli oloupeme, překrojíme a půlku nařežeme na plátky. Do nařezaných kapes střídavě vkládáme ananas a slaninu s kouskem cibule. Osolíme. |
2 Hotovo | Do pekáčku nalijeme trochu oleje a vložíme do něj naplněné maso. Kolem poskládáme nahrubo pokrájenou zbylou cibuli a posekaný česnek. Kokosové mléko smícháme s kari kořením a trošičkou soli a vlijeme k masu. Pomocí lžíce omáčku přelijeme přes maso a pekáček vložíme do trouby vyhřáté na 180 st. C. Pečeme cca 25-30 minut. |
3 Hotovo | Rýži propláchneme několikrát v čisté vodě, poté doplníme 1 a půl násobkem vody čisté a osolíme. Nejdřív rýži přivedeme rychle k varu, poté teplotu stáhneme a zvolna dovaříme doměkka, cca 12 minut. |