0 0
Kuřecí prsa s arašídovým máslem a bramborovou kaší

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
2 kuřecí prsa
150 ml silný drůbeží vývar
40 g pražené arašídy
30 g máslo
30 ml bílé víno
2 lžíce arašídové máslo
2 stroužky česnek
1 šalotka
sůl
čerstvě mletý pepř
olej
Bramborová kaše
4 větší brambory
cca 150 ml mléko
40 g máslo
sůl

Kuřecí prsa s arašídovým máslem a bramborovou kaší

Trendy:
  • Snadné a rychlé recepty
  • 40 min
  • Porcí: 2
  • Snadné

Ingredience

  • Bramborová kaše

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Oškrábeme brambory, omyjeme, nakrájíme, zalijeme čistou vodou, osolíme a uvaříme doměkka.

2
Hotovo

Očistíme kuřecí prsa (připravila jsem jen z kompaktní větší části masa). Osolíme, opepříme. Šalotku a česnek posekáme nadrobno. Na pánvi (ideálně nepřilnavé) rozehřejeme olej a orestujeme na něm dosklovata šalotku s česnekem. Když jsou dostatečně orestované, nahrneme je vařečkou ke straně a na uvolněnou část položíme maso a nasypeme oříšky. Z obou stran zprudka opečeme a podlijeme vínem. Když vysyčí, přidáme horký vývar a arašídové máslo. Přiklopíme pokličkou a pár minutek dusíme. Nakonec stáhneme z plotny a vložíme studené máslo.

3
Hotovo

Z uvařených brambor slijeme vodu, přihodíme máslo a prošťoucháme. Zalijeme horkým mlékem a rozmělníme na kaši. Dle chuti případně dosolíme.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Těstoviny s medvědím pestem
další
Hamburger s americkými bramborami
předchozí
Těstoviny s medvědím pestem
další
Hamburger s americkými bramborami

Přidejte svůj komentář