Ingredience
- 2 kuřecí prsa
- 150 ml silný drůbeží vývar
- 40 g pražené arašídy
- 30 g máslo
- 30 ml bílé víno
- 2 lžíce arašídové máslo
- 2 stroužky česnek
- 1 šalotka
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- olej
Bramborová kaše
- 4 větší brambory
- cca 150 ml mléko
- 40 g máslo
- sůl
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Oškrábeme brambory, omyjeme, nakrájíme, zalijeme čistou vodou, osolíme a uvaříme doměkka. |
2 Hotovo | Očistíme kuřecí prsa (připravila jsem jen z kompaktní větší části masa). Osolíme, opepříme. Šalotku a česnek posekáme nadrobno. Na pánvi (ideálně nepřilnavé) rozehřejeme olej a orestujeme na něm dosklovata šalotku s česnekem. Když jsou dostatečně orestované, nahrneme je vařečkou ke straně a na uvolněnou část položíme maso a nasypeme oříšky. Z obou stran zprudka opečeme a podlijeme vínem. Když vysyčí, přidáme horký vývar a arašídové máslo. Přiklopíme pokličkou a pár minutek dusíme. Nakonec stáhneme z plotny a vložíme studené máslo. |
3 Hotovo | Z uvařených brambor slijeme vodu, přihodíme máslo a prošťoucháme. Zalijeme horkým mlékem a rozmělníme na kaši. Dle chuti případně dosolíme. |