Ingredience
- 400 ml kuřecí vývar
- 300 g kuřecí prsa
- 30 g chorizo salám plátky
- 3 kuličky nové koření
- 2 hřibovité houby
- 2 jarní cibulka
- 2 stroužky česnek
- 1 cibule
- 1 vrchovatá lžíce hladká mouka
- 1 bobkový list
- 1 lžička sladká paprika
- čerstvě mletý pepř
- drcený kmín
- sůl
- olej
Příloha
- 200 g tarhoňa
- sůl
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Cibuli a česnek nasekáme nadrobno a dáme orestovat na trochu oleje. Kuřecí maso zbavíme blanek a tučných částí a nakrájíme na nudličky nebo kousky. Přihodíme k zlatavé cibulce. Stejně tak pokrájené houby a chorizo nakrájené na nudličky. Okořeníme paprikou, kmínem, novým kořením a bobkovým listem. Malou chviličku opékáme, aby se maso zatáhlo a zasypeme moukou. Promícháme a minutku restujeme (pozor na připálení, aby jídlo nezhořklo). Zalijeme osoleným horkým vývarem a 8-10 minut povaříme. Nakonec přimícháme na kolečka nakrájenou jarní cibulku. |
2 Hotovo | Zatímco se nám připravuje hlavní jídlo, připravíme si tarhoňu, kterou uvaříme dle návodu na sáčku. |