Ingredience
Kuřecí rohlíčky
- 3 ks kuřecí prsní řízky
- 300 g anglická slanina
- tymián
- sůl
- olej
Hráškové pyré
- 300 g mražený hrášek
- 5 stroužků česnek
- hrst máta
- olivový olej
- citrónová šťáva
- sůl
- čerstvě mletý pepř
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Kuřecí řízky nakrájíme příčně na "hranolky" asi 2 cm silné. Velmi lehce je osolíme, okořeníme tymiánovými lístěčky a každý dílek zabalíme do plátku slaniny. Spojíme oba konce naproti sobě špejlí, čímž nám vznikne něco jako rohlíček. Rohlíčky i se špejlema opečeme z obou stran na pánvi na troše tuku. Z upečených kousků špejle odstraníme, tvar nám zůstane. |
2 Hotovo | Česnek oloupeme, stroužky nakrájíme na plátky a orestujeme dorůžova na troše oleje. Hrášek uvaříme v osolené vodě asi 5 minut. Vodu slijeme, přidáme orestovaný česnek, citrónovou šťávu, pokrájenou mátu, sůl a pepř a rozmixujeme. |
3 Hotovo | Připraveno exkluzivně pro časopis Bylinky revue. |