Ingredience
- 380 g kuřecí prsa
- 60 g mražený hrášek
- 30 kuliček hroznové víno červenébezpeckové
- 4 listy ledový salát
- 1 stonek řapíkatý celer
- 1 jarní cibulkavčetně zelené části
- 0.5 salátová okurka
- čerstvý kopr
- olivový olej
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- citrónová šťáva
Dresing
- 3 lžíce majonézapříp. jiná oblíbená
- 2 lžíce bílý řecký jogurt
- 1 lžička dijonská hořčice
- dle chuti sůl, pepř
- dle chuti citrónová šťáva
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Kuřecí prso očistíme od tučných kousků, osolíme, opepříme, pokapeme citrónovou šťávou a vložíme do pekáčku. Polijeme olivovým olejem, přikryjeme alobalem tak, aby kolem masa vytvořil "domeček" a vložíme do trouby vyhřáté na 180 st. C. Pečeme 25-30 minut. Poté z trouby vyndáme a necháme pod alobalem ještě 5 minut odpočinout. Vychladlé maso nakrájíme na kostičky a nasypeme do misky. |
2 Hotovo | Hrášek přelijeme vroucí osolenou vodou a 2 minuty povaříme. Scedíme a přidáme k masu. Víno omyjeme, rozkrájíme na půlky (použijeme-li víno s peckami, pecky odstraníme), a také nasypeme do mísy. Salátové listy, řapík celeru a cibulku nakrájíme na kousky. Vše v míse promísíme dohromady. Zalijeme případným výpekem, co zbyde po upečení masa a ještě přikápneme trochu olivového oleje. |
3 Hotovo | Majonézu smícháme s jogurtem, dijonskou hořčicí, solí, pepřem a citrónovou šťávou. Doladíme dle vlastní chuti. Hotový dresing můžeme rovnou přimíchat do salátu nebo podávat zvlášť pro případ, že některý strávník preferuje light verzi jen s olivovým olejem. V tom případě salát ještě jemně osolíme a opepříme. |