Ingredience
- 2 kuřecí stehna
- 1 citrón
- 1 lžíce med
- 1 lžička sůl
- hrst tymián
- olej
Příloha
- 1 sklenička jasmínová rýže
- sůl
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Med smícháme se solí a šťávou z půlky citrónu. Vzniklou směs vetřeme do kuřecích stehen. Položíme je do pekáčku, obložíme plátky nakrájenými ze zbytku citrónu, podlijeme deckou vody a trochou oleje. Zakryjeme alobalem a vložíme do trouby vyhřáté na 180 st. C. Pečeme 50 minut. |
2 Hotovo | Poté odstraníme alobal, citróny stáhneme ze stehem do výpeku a upečeme dozlatova. Několikrát za pečení přelijeme vypečenou šťávou, případně dolijeme horkou vodu. Když už jsou stehna upečená téměř dozlatova, přidáme do šťávy kus másla. Necháme rozpustit a ještě naposledy přelijeme přes kuře. Pět minut ještě pečeme. |
3 Hotovo | V mezičase uvaříme rýži. Několikrát ji propláchneme studenou vodou, pak doplníme jeden a půl násobkem vody čisté, osolíme a vaříme na mírné teplotě od bodu varu 12 minut. |