Ingredience
- 800 ml kokosové mléko
- 150 g kešu
- 3 ks kuřecí prsní řízky
- 3 ks lahůdková cibulka
- 2 lžíce kokosový olej
- 1 ks kuřecí bio bujón
- 1 lžíce zelená kari pasta
- svazek čerstvý koriandr
- sůl
Příloha
- 1 hrnek jasmínová rýže
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Koriandr omyjeme, dáme do mixéru, přidáme 100 gramů kešu ořechů a cca 1 dl vody a umixujeme na hladkou pastu. Maso nakrájíme na kostičky a jarní cibulku i se zelenou částí na 1 cm silná kolečka. |
2 Hotovo | Do pánve (ideálně wok) dáme olej a zahřejeme. Přisypeme jarní cibulku a za stálého míchání necháme změknout, cca 40 vteřin. Přidáme kari pastu, bujónovou kostku a kokosové mléko (cca 1 deci si necháme stranou) a vařečkou pořádně promícháme a zahříváme 2 minuty. Omáčka dostane nádech zelené barvy. Poté přidáme nakrájené maso, na kousky nakrájených 50 gramů kešu, rozmixované kešu s koriandrem a za občasného míchání povaříme 8-10 minut. Do mixéru vlijeme zbytek kokosového mléka, mixér zapneme, čímž se nám vypláchne zbytek kešu pasty. Tu také přilijeme k masu. Dle chuti případně dosolíme. |
3 Hotovo | V mezičase si připravíme jasmínovou rýži. Rýži propláchneme v chladné vodě, doplníme 1 a půl násobkem vody čisté a osolíme. Zvolna uvaříme doměkka. Od doby varu to trvá cca 12 minut. |