Ingredience
- 400 ml osolený vývar
- 200 g kuskus
- 100 g šunka
- 80 g kešu
- 3 stroužky česnek
- 1 červená paprika
- 1 oranžová paprika
- 1 žlutá paprika
- 1 malá cibule
- pórek zelená část
- chilli vločky
- olej
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Papriky a pórek omyjeme a nakrájíme na malé kostičky, stejně tak cibuli. Česnek rozmáčkneme nožem, oloupeme a posekáme nadrobno. Šunku pokrájíme na kousky. Kešu posekáme. |
2 Hotovo | Kuskus propláchneme, zalijeme vroucím vývarem a zakápneme olejem. Přiklopíme pokličkou a necháme 5 minut stát. Do vyšší pánve kápneme olej a zpěníme na něm cibuli s česnekem. Přisypeme šunku a chvilku restujeme. Přisypeme pórek a špetku chilli vloček. Ještě chvíli opékáme a nakonec vmícháme připravený kuskus, do kterého už se zcela vsákla tekutina. |
3 Hotovo | Na další pánvičku kápneme trošičku oleje a opečeme na něm posekané kešu oříšky. Těmi pak ozdobíme porce na talířích. |