0 0
Kuskus se zeleninou a krůtím masem

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Kuskus se zeleninou a krůtím masem

    Postup přípravy

    Sdílet

    Ačkoliv v severní Africe, odkud k nám kuskus přicestoval, se tyto droboučké těstoviny vyrábí ještě hezky růčo a pak se suší na sluníčku, my na to jdeme technicky a práci jsme svěřili strojům.

    Na 3 porce budeme potřebovat:

    • 1 větší hrnek kuskusu (4 porce)
    • 2 hrnky vody
    • 1 zeleninový bio bujon

    Teplá část

    • 1 velký krůtí řízek
    • hrst čerstvých arašídů
    • 1 maličká cuketa
    • 1/2 pálivé červené papričky
    • 2 mrkve
    • 1 cibule
    • olej
    • pepř, sůl, kari, sojová omáčka

    Studená část

    • 1 menší okurka
    • 2 pevná malá rajčátka
    • 1 bílá paprika

    Postup:

    V kastrolu svaříme vodu s bujonem a vsypeme odměřený kuskus. Promícháme a necháme stát 10 minut. Mezitím si připravíme ostatní přísady. Na oleji orestujeme na nudličky nakrájený řízek, přidáme na proužky nakrájenou cibuli a restujeme. Po chvilce přihodíme buráky, chilli papričku a kolečka mrkve a cukety. Restujeme za častého míchání.

    Připravíme si zbylou zeleninu, okurku, rajčátka i papriku omyjeme a nakrájíme na malé kousky. Teplou směs osolíme, okořeníme pepřem a kari a zakápneme sojovou omáčkou dle chuti.

    Kuskus přesypeme do velké mísy, přimícháme teplou směs a nakonec studenou zeleninu.

    Miriam

    Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

    předchozí
    Jablečný perník s bílou čokoládou a mandlemi
    další
    Jablečný koláč s mandlemi
    předchozí
    Jablečný perník s bílou čokoládou a mandlemi
    další
    Jablečný koláč s mandlemi

    Přidejte svůj komentář