Ingredience
- 200 ml osolený vývar
- 125 g kuskus
- 1 lžička olivový olej
A dále
- 140 g kukuřice v konzervě
- 65 g tyrolský špek
- 2 stroužky česnek
- 2 rajčata
- 1 zelená paprika
- 1 malá salátová okurka
- 1 jarní cibulka
- 1 lžička olivový olej
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Kuskus nasypeme do kastrůlku, zakápneme olivovým olejem a vidličkou promícháme, aby se všechny kuličky olejem obalily. Zalijeme vroucím osoleným vývarem (druh dle chuti), promícháme, zaklopíme pokličkou a necháme 5 minut odstát. |
2 Hotovo | Do druhého kastrůlku kápneme trochu oleje a při střední teplotě na něm orestujeme kostičky tyrolského špeku s rozdrceným a posekaným česnekem. |
3 Hotovo | Veškerou čerstvou zeleninu pokrájíme na kousky. Rajčata, pokud jsou šťavnatá, zbavíme mokrých semínek. Kukuřici zbavíme nálevu. Nakonec všechno smícháme dohromady a podáváme. Kdo má rád jídla pikantní, může přidat chilli nebo pepř. |