Ingredience
- 1 květák
- 4 rajčata
- 2 paprika tenkostěnná
- 2 lžíce arašídy
- sůl
Bešamel
- 350 ml mléko
- 60 g arašídové máslo
- 50 g máslo
- 2 lžíce hladká mouka
- citrónová šťáva
- sůl
Na ozdobení
- rukola
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Květák omyjeme, osušíme a rozdělíme na růžičky. Vložíme na pařák, osolíme a povaříme v páře asi 8 minut. Rajčata a papriky omyjeme, papriky zbavíme semínek a obojí nakrájíme na kousky. |
2 Hotovo | V rendlíku zpěníme máslo, nasypeme k němu mouku a usmažíme světlou, lehce zlátnoucí, jíšku. Dle potřeby přiléváme po troškách mléko a metličkou šleháme. Stále zahříváme a mícháme, až nám vznikne konzistence hustší omáčky. Přidáme arašídové máslo a dle chuti osolíme a ochutíme citrónovou šťávou. |
3 Hotovo | Zapékací misku vymažeme máslem nebo olejem. Květák rozložíme na dno, posypeme nakrájenou zeleninou a polijeme bešamelem po celé ploše. Arašídy nahrubo posekáme a posypeme navrch pokrmu. |
4 Hotovo |