0 0
Květák v bešamelu se sýrovou krustou

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
0,5 květák
10 cherry rajčátka
0,5 silnostěnná paprika
čerstvá bazalka
na vymazání formy máslo
sůl
Bešamel
280 ml mléko
40 g máslo
20 g hladká mouka bezlepkáři třeba jáhlovou
1 lžíce citrónová šťáva
sůl
mletý pepř
muškátový oříšek
A dále
20 g parmazán

Květák v bešamelu se sýrovou krustou

Trendy:
  • Snadné a rychlé recepty
  • Vegetariánské
  • Zdravé recepty

Bešamel se používá v kuchyni už od 14. stoleží. Své jméno ale dostala od dvorního šéfkuchaře Ludvíka XIV. až
v polovině 17. století.

  • 45 min
  • Porcí: 2
  • Středně náročné

Ingredience

  • Bešamel

  • A dále

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Květák omyjeme, osolíme a uvaříme v páře do poloměkka, cca 8 minut. Papriku a rajčata opláchneme a přepůlíme. Papriku nakrájíme na kostičky.

2
Hotovo

V malém kastrolku rozehřejeme máslo, přimícháme mouku a malou chviličku smažíme. Přilijeme chladné mléko a rozmícháme dohladka. Osolíme, opepříme, ochutíme špetkou muškátového oříšku a vaříme až bešamel zhoustne do požadované konzistence. Případně doředíme mlékem. Nakonec okyselíme citrónovou šťávou a vůbec doladíme podle vlastní chuti.

3
Hotovo

Zapékací misku vymažeme máslem, narovnáme do ní kousky květáku, posypeme rajčátky, paprikou a na kousíčky nakrájenou bazalku. Přelijeme bešamelem, posypeme jemně nastrouhanýn sýrem a zapečeme dozlatova. Při 180 st. C cca 20-25 minut.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Jablečný koláč s tvarohem
další
Kuřecí zelené kari s jasmínovou rýží
předchozí
Jablečný koláč s tvarohem
další
Kuřecí zelené kari s jasmínovou rýží

Přidejte svůj komentář