0 0
Květák v parmazánové strouhance z horkovzdušné fritézy

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
0.5 květák
3 lžíce olej
2 vejce
strouhanka
sýr parmazánového typu
sůl

Květák v parmazánové strouhance z horkovzdušné fritézy

Trendy:
  • Vegetariánské
  • Zdravé recepty

Přidáním trochy oleje do vajíčka získáme lepší chuť květáku.

  • 30 min
  • Porcí: 2
  • Snadné

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Květák rozebereme na růžičky, omyjeme a osušíme. Vejce vyklepneme do mističky, přilijeme olej, osolíme větší špetkou soli a rozkvedláme metličkou. Ve druhé misce smícháme 1:1 strouhanku se strouhaným parmazánem.

2
Hotovo

Růžičky květáku smočíme ve vajíčku a obalíme ve strouhance. V dlaních přimáčkneme a pak obalovací proces ještě jednou zopakujeme. Vyskládáme do horkovzdušné fritézy, aby mezi jednotlivými kousky byla trochu mezírka. Vložíme do fritézy a fritujeme 15 minut při 180 st. C.. V polovině času zkontrolujeme a případně růžičky obrátíme.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Red Velvet – červený dort s malinami
další
Linecké koláčky
předchozí
Red Velvet – červený dort s malinami
další
Linecké koláčky

Přidejte svůj komentář