Ingredience
- 0.5 květák
- 3 lžíce olej
- 2 vejce
- strouhanka
- sýr parmazánového typu
- sůl
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Květák rozebereme na růžičky, omyjeme a osušíme. Vejce vyklepneme do mističky, přilijeme olej, osolíme větší špetkou soli a rozkvedláme metličkou. Ve druhé misce smícháme 1:1 strouhanku se strouhaným parmazánem. |
2 Hotovo | Růžičky květáku smočíme ve vajíčku a obalíme ve strouhance. V dlaních přimáčkneme a pak obalovací proces ještě jednou zopakujeme. Vyskládáme do horkovzdušné fritézy, aby mezi jednotlivými kousky byla trochu mezírka. Vložíme do fritézy a fritujeme 15 minut při 180 st. C.. V polovině času zkontrolujeme a případně růžičky obrátíme. |