0 0
Květák zapečený v bešamelu

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
0.5 květák
3 rajče
3 větvičky tymián
1 zelená paprika
sůl
20 g parmazán
Bešamel
30 g máslo
5 lžic rýžová mouka příp. pšeničná hladká
4 dl mléko
sůl
čerstvě mletý pepř
muškátový oříšek
citrónová šťáva

Květák zapečený v bešamelu

Trendy:
  • Bezlepkové recepty
  • Levné a chutné recepty
  • Snadné a rychlé recepty
  • Vegetariánské
  • Zdravé recepty

Květák se pyšní celou řadou výživných látek. Ty nám například pomáhají, abychom měli v kondici vlasy a klouby.

  • 45 min
  • Porcí: 3
  • Snadné

Ingredience

  • Bešamel

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Květák omyjeme, rozdělíme na malé růžičky, osolíme a uvaříme v páře do poloměkka, cca 8 minut. Mezitím si připravíme z másla a mouky světlou jíšku, kterou za stálého míchání metličkou rozšleháme se studeným mlékem. Svaříme na zahoustlý bešamel, který ochutíme solí, pepřem, muškátovým oříškem a citrónem.

2
Hotovo

Zapékací misku vytřeme olejem a rozvrstvíme po dně uvařený květák. Na něj nasypeme pokrájenou papriku a rajčata. Odrhneme lístečky tymiánu a poházíme je po zelenině. Přelijeme bešamelem, posypeme sýrem a vložíme do trouby vyhřáté na 180 st. C. Zapečeme dozlatova, cca 25-30 minut.

3
Hotovo
Připraveno exkluzivně pro časopis Bylinky Revue.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Kokoso-kávová buchta
další
Pečená mladá mrkev s arašídovým dipem
předchozí
Kokoso-kávová buchta
další
Pečená mladá mrkev s arašídovým dipem

Přidejte svůj komentář