Ingredience
- 0.5 květák
- 3 rajče
- 3 větvičky tymián
- 1 zelená paprika
- sůl
- 20 g parmazán
Bešamel
- 30 g máslo
- 5 lžic rýžová moukapříp. pšeničná hladká
- 4 dl mléko
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- muškátový oříšek
- citrónová šťáva
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Květák omyjeme, rozdělíme na malé růžičky, osolíme a uvaříme v páře do poloměkka, cca 8 minut. Mezitím si připravíme z másla a mouky světlou jíšku, kterou za stálého míchání metličkou rozšleháme se studeným mlékem. Svaříme na zahoustlý bešamel, který ochutíme solí, pepřem, muškátovým oříškem a citrónem. |
2 Hotovo | Zapékací misku vytřeme olejem a rozvrstvíme po dně uvařený květák. Na něj nasypeme pokrájenou papriku a rajčata. Odrhneme lístečky tymiánu a poházíme je po zelenině. Přelijeme bešamelem, posypeme sýrem a vložíme do trouby vyhřáté na 180 st. C. Zapečeme dozlatova, cca 25-30 minut. |
3 Hotovo |