0 0
Květáková krémová polévka

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
0.5 květák
3 brambory
2 stroužky česnek
1 cibule
1 dl šlehačka
1 zeleninový bio bujón nebo zeleninový vývar
sůl
mletý pepř
muškátový oříšek
olej
A ještě
4 krajíce chléb
olej
sojová omáčka
petrželka

Květáková krémová polévka

Trendy:
  • Snadné a rychlé recepty
  • Top recepty
  • Zdravé recepty

Koktejl výživných látek dělá z květáku dobrého pomocníka pro udržení pěkné pleti a zářivých vlasů.

  • 25 min
  • Porcí: 4
  • Snadné

Ingredience

  • A ještě

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Brambory a cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Květák omyjeme a rozebereme na růžičky. Do kastrolu nalijeme trochu oleje a orestujeme na něm cibuli a prolisovaný česnek. Až zesklovatí, přihodíme brambory a zalijeme litrem vývaru nebo horké vody s nadrobeným bujónem. Okořeníme pepřem a muškátovým oříškem. Pět minut povaříme a přidáme květák. Povaříme dalších cca 10 minut a rozmixujeme. Zjemníme smetanou, případně dosolíme a minutku povaříme.

2
Hotovo

Chleba nakrájíme na kostičky. Plech vyložíme pečícím papírem, rozvrstvíme na něj chleba, pokapeme olejem a upečeme v troubě vyhřáté na 180 st. C dozlatova. Nakonec lehce zalijeme sojovkou a kostičky promícháme. Péct můžeme samozřejmě i bez papíru, ale pak budeme drbat plech.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Kuřecí kung pao
další
Kuřecí salát
předchozí
Kuřecí kung pao
další
Kuřecí salát

Přidejte svůj komentář