Ingredience
- 0.5 květák
- 3 brambory
- 2 stroužky česnek
- 1 cibule
- 1 dl šlehačka
- 1 zeleninový bio bujónnebo zeleninový vývar
- sůl
- mletý pepř
- muškátový oříšek
- olej
A ještě
- 4 krajíce chléb
- olej
- sojová omáčka
- petrželka
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Brambory a cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Květák omyjeme a rozebereme na růžičky. Do kastrolu nalijeme trochu oleje a orestujeme na něm cibuli a prolisovaný česnek. Až zesklovatí, přihodíme brambory a zalijeme litrem vývaru nebo horké vody s nadrobeným bujónem. Okořeníme pepřem a muškátovým oříškem. Pět minut povaříme a přidáme květák. Povaříme dalších cca 10 minut a rozmixujeme. Zjemníme smetanou, případně dosolíme a minutku povaříme. |
2 Hotovo | Chleba nakrájíme na kostičky. Plech vyložíme pečícím papírem, rozvrstvíme na něj chleba, pokapeme olejem a upečeme v troubě vyhřáté na 180 st. C dozlatova. Nakonec lehce zalijeme sojovkou a kostičky promícháme. Péct můžeme samozřejmě i bez papíru, ale pak budeme drbat plech. |