0 0
Květáková polévka s hráškem a mrkví

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
300 g květák
2 stroužky česnek
2 kostky zeleninový bio bujón
1 cibule
muškátový oříšek
A ještě
40 g slunečnicová semínka
40 g mražený hrášek
1 mrkev
libeček
olivový olej

Květáková polévka s hráškem a mrkví

Trendy:
  • Levné a chutné recepty
  • Snadné a rychlé recepty
  • Vegetariánské
  • Zdravé recepty

Květák patří mezi nejzdravější druhy zeleniny.

  • 35 min
  • Porcí: 4
  • Snadné

Ingredience

  • A ještě

Postup přípravy

Sdílet

Připraveno ve spolupráci s MioMat

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Květák omyjeme a rozebereme nebo rozkrájíme na růžičky. Nasypeme do MioMatu. Přidáme oloupané stroužky česneku a oloupanou a rozčtvrcenou cibuli. Přidáme bujónové kostky, příp. osolený zeleninový vývar, okořeníme nastrouhaným muškátovým oříškem a dolijeme vodou mezi rysky "min" a "max". Přiklopíme víkem, zapojíme do sítě a stiskneme tlačítko "Mash/Soup". Za 25 minut si můžeme pochutnat na výtečné polévce.

2
Hotovo

V mezičase oškrábeme mrkev a nastrouháme na jemném struhadle. Mražený hrášek spaříme vroucí osolenou vodou a nasucho opražíme semínka slunečnice. Hotovou polévku rozdělíme na talíře a pokapeme olivovým olejem. Do talířů rozdělíme nastrouhanou mrkvičku, spařený hrášek a semínka.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Mrkvový salát s tuňákem
další
Teplý salát z fazolí a klobásy
předchozí
Mrkvový salát s tuňákem
další
Teplý salát z fazolí a klobásy

Přidejte svůj komentář