Ingredience
Korpus
- 500 g květák
- 150 g čedar
- 80 g špaldová mouka
- 20 g lněné semínko
- 4 ks vejce
- 1 lžíce kurkuma
- sůl
Náplň
- 100 g čerstvý sýr typu žervé
- 6 půlek sušená rajčata
- 2 stroužky česnek
- 1 ks avokádo
- 1 ks lahůdková cibulka
- citrónová šťáva
- pesto z medvědího česnekukešu + medvědí česnek + olivový olej
- čerstvě mletý pepř
- sůl
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Z květáku odkrájíme růžičky a umixujeme je v mixéru nebo elektrickém sekáčku, případně nastrouháme na jemném struhadle. Přidáme jemně nastrouhaný čedar, žloutky, kurkumu, lněná semínka, sůl a mouku. Důkladně promísíme. Z bílků a špetičky soli ušleháme tuhý sníh, který zlehka vmícháme do květákové směsi. |
2 Hotovo | Plech na pečení vyložíme pečícím papírem a těsto na něj rozetřeme do tvaru obdélníku o výšce přibližně 1 cm. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 st. C asi 15-20 minut. |
3 Hotovo | Mezitím si připravíme medvědí pesto. Hrst kešu ořechů umixujeme s velkou hrstí medvědího česneku a 2 lžícemi olivového oleje. |
4 Hotovo | Avokádo rozpůlíme, vyjmeme pecku a dužinu vydlabeme do misky. Rozmačkáme vidličkou. Zakapeme citrónovou šťávou, osolíme, opepříme, přidáme prolisovaný česnek, pokrájenou cibulku a rajčátka. Vmícháme sýr. |
5 Hotovo | Upečený korpus vyndáme z trouby, i s papírem stočíme do rolády a zabalíme do vlhké utěrky. Takto necháme pár minut zchladnout. Potom z těsta opatrně stáhneme pečící papír. |
6 Hotovo | Roládu potřeme po celé ploše slabě pestem. Na pesto natřeme avokádovou náplň. Roládu pevně zavineme, zabalíme do fresh fólie a necháme aspoň hodinku odpočinout. Zchladlou roládu krájíme na plátky. |