Ingredience
Korpus
- 500 g květák
- 100 g mozzarella strouhaná
- 70 g špaldová mouka
- 40 g sýr parmazánového typu
- 3 vejce
- 1 lžička prášek do pečiva
- 1 hrst bazalka
- 1 lžička citrónová šťáva
- sůl
- čerstvě mletý pepř
Mrkvové pesto
- mrkvová nať
- olivový olej
- sýr parmazánového typu
- citrónová šťáva
- česnek
- slunečnicová semínka
- sůl
Pasta ze sušených rajčat
- sušená rajčatav oleji
- chilli vločky
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Z květáku odkrájíme růžičky a umixujeme je v mixéru nebo elektrickém sekáčku, případně nastrouháme na jemném struhadle. Přidáme jemně nastrouhané sýry, žloutky, posekanou bazalku sůl a mouku s práškem do pečiva. Zakápneme citrónovou šťávou a důkladně promísíme. Z bílků a špetičky soli ušleháme polotuhý sníh, který zlehka vmícháme do květákové směsi. |
2 Hotovo | Plech na pečení vyložíme pečícím papírem a těsto na něj rozetřeme po celé ploše do tvaru obdélníku o výšce přibližně 1 cm. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 st. C asi 15-20 minut. |
3 Hotovo | Mrkvovou nať důkladně omyjeme, zbavíme stonků, osušíme v utěrce a nakrájíme na menší kusy. Nasypeme buď do elektrického sekáčku nebo hmoždíře, přidáme oloupaný pokrájený česnek, strouhaný sýr, citrónovou šťávu, sůl a semínka. Rozmixujeme na pastu. Pokud by byla pasta moc tuhá, naředíme ještě olivovým olejem a dle vlastní chuti přidáme eventuelně ostatní ingredience. |
4 Hotovo | Sušená rajčata s olejem a chilli rozmixujeme na pastu. |
5 Hotovo | Z upečené placky opatrně stáhneme pečící papír. Roládu na něj položíme, hned potřeme slabou vrstvou rajčatové pasty a na ní ještě mrkvové pesto ve vrstvě silnější. Na vzdálenější straně skončíme asi 2 cm od kraje. |
6 Hotovo | Pomocí papíru svineme do rolády a zabalíme jí do něj. Ještě zavineme do utěrky a necháme v lednici 2 hodiny odpočinout. Pak krájíme na plátky. |