Ingredience
- 400 g květák
- 90 g čedar
- 60 g čerstvý sýr typu žervé
- 50 g pohanková mouka
- 50 g jemné vločky
- 20 g lněné semínko
- 2 stroužky česnek
- 1 ks vejce
- 1 ks cibule
- sůl
- mletý pepř
- olej
Postup přípravy
Vyzkoušejte placičky s naším výborným rajčatovým dipem.
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Květák rozdělíme na růžičky a rozsekáme v sekáčku nebo ho vcelku nastrouháme na struhadle. Přidáme nadrobno nasekrájenou cibuli, česnek a nastrouhaný sýr. Všechno pak důkladně smícháme v misce s kořením, solí, vločkami, semínky, vejcem a moukou. |
2 Hotovo | Plech vyločíme pečícím papírem, který polijeme trochou oleje. Olej rozehřeme mašlovačkou. Pomocí dvou lžic tvoříme placičky, které potřeme mašlovačkou olejem, který vytekl kolem. Pečeme dozlatova cca 18 minut při 180 st. C. |